Dit smaakt naar meer!

Wat hadden we een mooie Week van Ons Eten. Een week vol ontmoetingen, inspiratie en natuurlijk lekker eten. Lokaal, duurzaam en met liefde gemaakt.

We trapten af met het Pluk & Oogstfeest in Mill: één groot feest van lokale voedselmakers, natuur en Brabantse gastvrijheid. Je kon er ‘ Buurten met de Boer’ en je kon er alles zien: van oude landbouwmachines tot de nieuwste technieken. Echt alles stond in het teken van duurzaam en gezond voedsel en een goede balans tussen landbouw en natuur.

En natuurlijk kon er volop geproefd worden. Het Broodje Land van Cuijk werd gelanceerd, in drie varianten: kip, varken én vegetarisch. Ook die laatste vond ik verrassend lekker. 

Hulde aan ‘Een Goei Leven’, ‘Boert Bewust’ en alle andere vrijwilligers van het Pluk en Oogstfeest voor de geweldige organisatie! 

Ook organiseerden we een burgemeestersdiner bij An ’t Hoag in Rijkevoort. Een maaltijd met een missie. Het doel was het vinden van ambassadeurs voor lokaal en gezond eten in bedrijfs-, sport- en schoolkantines. De enthousiaste reacties van de gasten waren heel inspirerend.

In het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis hebben we inmiddels al een ruim assortiment lokale producten en dat blijven we uitbreiden. Met ‘Goei Gerei’ bouwen we stap voor stap verder, zodat je straks ook in je eigen bedrijfskantine of favoriete restaurant kunt genieten van producten uit de streek.

En dan was er ook nog het burgemeestersontbijt. Leerlingen van de Pater Eymardschool uit Stevensbeek genoten bij fruitteler Van Welie van een gezond begin van de dag. Ze kregen een rondleiding, proefden het fruit en leerden waar hun ontbijt écht vandaan komt.

Tot slot organiseerden we samen met Agrifood Capital op de Eiwitcampus in Beers het Jonge Ondernemersdiner. Jonge, innovatieve ondernemers uit het Land van Cuijk spraken daar over de nieuwste ontwikkelingen in de agrifoodsector, zoals korte ketens en circulair denken.

Het was een week die smaakt naar meer. We blijven ons inzetten voor een goede toekomst met duurzaam, lokaal en gezond voedsel. Dat we in Land van Cuijk de beste boeren van de wereld hebben, helpt daar natuurlijk enorm bij.