Wethouder Erik van Daal

De zon staat hoog aan de hemel als ik deze column schrijf. De lente is nu echt begonnen lijkt het wel.

Vorige week woensdag heb ik op het kindcentrum in Mill aan de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen de Kameleon en de Lens de EHBO jeugdcertificaten uit mogen reiken. De kinderen hebben een training gehad van een drietal enthousiaste vrijwilligers van de EHBO vereniging. Alle leerlingen hebben het certificaat gekregen. Hopelijk zijn er kinderen zo enthousiast geworden dat ze zich aanmelden voor een vervolgcursus.

Ook was op die dag de brandweer, politie en ambulance aanwezig. De kinderen kregen uitleg over het werk van deze diensten en bij de brandweer konden ze ook nog een parcours afleggen. Erg leuk en leerzaam. Ook ik heb weer wat opgestoken. Ik heb die ochtend geleerd op welke wijze je het beste om kunt gaan met brandwonden. Zo zie je maar, nooit te oud om te leren.

Verder wil ik bij u de regionale seniorenbeurs onder de aandacht brengen die komend weekend op 8 en 9 april bij Fitland in Mill gehouden wordt.
Deze beurs wordt georganiseerd door de gezamenlijke KBO’s uit het Land van Cuijk. Op deze beurs presenteren meer dan 70 bedrijven en instellingen zich met informatie over producten en diensten die het leven van de ouder wordende mens aangenamer kunnen maken en die het mogelijk maken dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook de vijf gemeenten uit het Land van Cuijk zijn met een stand vertegenwoordigd op deze beurs.
Verder zijn er tijdens deze dagen diverse presentaties van instellingen zoals de Rabobank, “De Huiskamer” Mill, Sociom en de Stichting Welzijn Ouderen Mill en Boxmeer.
Op vrijdag 8 april is er in de ochtend een openingssymposium voor genodigden dat in het teken staat van positieve gezondheid. Ook ik mag tijdens dit openingssymposium een lezing verzorgen.
Uiteraard is er ook ruimte voor ontspanning. Er is een muziekprogramma, waar diverse artiesten en koren optredens verzorgen. Op diverse plekken zijn hapjes en drankjes te verkrijgen.
Kortom een gevarieerd programma. Voor meer informatie verwijs ik u naar de website www.regionaleseniorenbeurs.nl.

Ik hoop u op een van deze dagen op de seniorenbeurs te mogen ontmoeten.

Wethouder Erik van Daal