Burgemeester Antoine Walraven

De laatste week van april is altijd feestelijk en bijzonder. Niet alleen vieren we dan de verjaardag van onze Koning, met in alle dorpen gezellige Koningsdagactiviteiten, maar vooral mag ik dan enkele bijzondere inwoners een onderscheiding opspelden: De Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau en het jeugdlintje.

Jan van de Wiel

Met een smoes, dat een vrijwilliger van de voetbalclub zou worden onderscheiden, werd Jan van de Wiel op dinsdag 26 april naar de voetbalkantine van RKSV Juliana gelokt. Wat was de verrassing groot toen hij zelf die Koninklijke onderscheiding kreeg. Oprecht verdiend! Jan is al jaren actief voor de Millse voetbalvereniging, organiseert bijvoorbeeld mee De Lenterie en de Vakantiejaarmarkt. Ook is hij vrijwilliger bij de Lokale Omroep en was hij gemeenteraadslid en burgercommissielid. Sinds 1 augustus 2008 is hij secretaris van de Burgerparticipatieraad van onze gemeente. Daarnaast was hij actief als ambtenaar van de burgelijke stand bij de Millse boerenbruiloften. Een echte doener waar veel verenigingen altijd een beroep op mogen doen. Prachtig om Jan hiervoor te mogen onderscheiden en hem samen met zijn vrouw in het zonnetje te zetten!

Jeugdlintjes

Op Koningsdag mocht ik samen met jurylid Pien de jeugdlintjes uitreiken. De jeugdlintjes zijn een initiatief van de jeugdgemeenteraad om onze jonge helden uit de gemeente te onderscheiden. En wat voor helden! Imke Frederiks uit Sint Hubert helpt haar slechtziende moeder met vele klusjes, Tijn van der Cruijsen uit Mill heeft voor een loslopende hond gezorgd en deze uiteindelijk terugbezorgd bij zijn baasje, Melle van der Heijden uit Langenboom is ambassadeur van de Stichting Opkikker. Het viertal Danjel en Robin Cornelissen, Devin Bisschops en Job de Klein uit Mill zorgden ervoor dat de brand in de wasdroger beperkt is gebleven.
Extra bijzonder was dat Omroep Brabant opnames kwam maken van de uitreiking. De vier brandbestrijders mochten een interview geven. Daarnaast hadden de aanwezige brandweermannen voor dit viertal nog een leuke verrassing in petto; een dagje op pad met de Millse brandweer.

Het is mooi om inwoners, van jong tot oud, die iets uitzonderlijks doen voor onze gemeenschappen, met een onderscheiding te eren. Voor alle gedecoreerden daarom nogmaals; van harte gefeliciteerd. Geniet ervan!

Burgemeester Antoine Walraven