In een interview lees ik dat Douwe Bob wil winnen bij het Eurovisie songfestival en ‘als ik niet eerste word, heb ik gefaald.’ Een beetje tegenstrijdig met de titel van het liedje lijkt me zo maar wellicht heb je dat ook wel weer nodig want altijd slow down... ik weet het niet.

‘We gaan een paar dagen naar de Veluwe’ vertelt mijn oudste zoon en een tijdje later zie ik prachtige natuurfoto’s op de WhatsApp voorbij komen. En hij heeft een slang gevonden! Nou ja, slangetje. Ik vind het meer op een hele dikke XXL pier lijken maar het is echt een slang wordt me verteld. Trots stuurt hij een filmpje en we genieten allemaal mee van deze geweldige vondst zomaar in de ‘wilde’ natuur.  Wij hebben ‘wilde koeien’ bij ons in de kuilen, blijft ook altijd mooi om te zien.

De deuren in mijn huis hebben nodig een opknapbeurt nodig en staan al heel wat jaren in de stand van rustig aan. Ze hebben de wilde jaren van mijn zonen niet heelhuids overleeft maar ik dacht telkens slow down als ik weer eens de kriebels kreeg dat er nodig iets moet gebeuren. Mijn ex-man en twee zonen komen me echter helpen zodat mijn onrustige gevoel in een iets meer stabiel toestand komt. ‘Het komt goed’ word me verteld en ‘maak je niet ongerust’ en dat klinkt als muziek in mijn oren. 

De telefoon die ik al jaren heb deed het ook wat rustiger aan en was behoorlijk traag geworden en dan is slow down nu niet iets waar ik op zat te wachten. Dat had de provider schijnbaar ook in de gaten zodat me een mooi toestel aangeboden werd maar daar word ik altijd een beetje achterdochtig van. Maar ik mocht nadenken en zelf op de site kijken en vergelijken, dus mooi. Niet dat ik dan meer begreep van al die verschillende toestellen en mogelijkheden, die ik overigens toch nauwelijks tot niet benut, maar ja het idee dat ik toch een bepaalde vrijheid had deed me goed. Gelukkig waren de zonen van mijn broer toevallig bij oma zodat ik Stijn die hier echt verstand van heeft, vriendelijk vroeg of hij mij kon helpen met mijn nieuwe toestel. Zou alles van de ene simkaart op de andere simkaart gezet kunnen worden? Ik had nu een razendsnelle van 4g maar ja daar moet natuurlijk wel wat info op. ‘Je hebt alle telefoonnummers er dubbel in staan’ zei Stijn en keek me verbaasd aan. ‘Ja ik was zo bang dat ik het weer niet goed deed, telefoonnummer op sim of toestel, dat ik het maar allebei heb gedaan.’ Hij schudde meewarrig zijn hoofd over zoveel onnozelheid maar hield gelukkig verder zijn mond. Helemaal geweldig zonder de minste moeite drukte hij hier en daar en weet ik veel wat nog meer en alles was in orde. Wat een geluk had ik weer dat Stijn het grote probleem voor mij zomaar oploste. En rustig dat hij daar onder bleef, om jaloers op te worden. 

Vaart minderen, slow down, wanneer wel en wanneer niet? Aankomende week wordt mijn moeder geopereerd en daar hebben we lang op moeten wachten. Ik hoop dat de heren en dames doktoren rustig maar met krachtige hand hun werk kunnen doen en daarna mag slow down langzaam maar zeker opgelost worden en eist sterker en krachtiger worden weer de aandacht. Slow down  mag wat mij betreft dan even zijn ogen dicht doen.

Tilly Gerritsma