Wethouder Jos van den Boogaart

De vakantieperiode is weer voorbij. Op een enkeling na is iedereen weer aan de slag. Omdat ook in de zomerperiode de balies in het gemeentehuis geopend blijven, waren bestuurders en medewerkers afwisselend van elkaar afwezig.

Zo kan de ‘winkel open blijven’ en kunt u als onze klant ook in de vakantie bij de gemeente terecht. Nu iedereen van zijn welverdiende vakantie heeft kunnen genieten, is het ook wel weer prettig dat iedereen weer op z’n werkplek terug is en de normale routines weer terug zijn.

Maar het wordt wel mooi!

Het zal u niet ontgaan zijn, ook de werkzaamheden op en rond het marktplein zijn weer hervat. Een deel van de nieuwbouw is inmiddels uit de steigers waardoor steeds beter zichtbaar wordt hoe het er uit komt te zien. Ik krijg daar veel complimenten over. Natuurlijk heeft iedereen in meer of mindere mate hinder van de overlast die zo’n groot project met zich mee brengt. Maar de laatste weken eindigt iedereen wel met de woorden “…maar het wordt wél mooi”! En daar doen we het voor! Ik zal me daar voor blijven inzetten. 

Gebruikers kunnen later dit jaar hun ruimte betrekken 

Op dit moment wordt fase 1 van de Burgemeester Verstraatenlaan weer netjes aangesloten op het nieuwe deel van het marktplein. Daarna krijgt eerst de Millse kermis even voorrang. Dan kunnen de stratenmakers een week niet werken, maar hier is in de planning natuurlijk rekening mee gehouden. Na de kermis zal de aannemer waarschijnlijk nog een maand werken aan het gebouw en, grotendeels  tegelijk, zal de rest van het nieuwe marktplein én de Burgemeester Verstraatenlaan worden afgewerkt. Snel daarna kunnen de gebruikers van het nieuwe gebouw hun eigen inrichting ter hand nemen en afhankelijk van de omvang van ieders klus zal de een na de ander later dit jaar zijn nieuwe ruimte gaan betrekken. Natuurlijk is alles in meer of mindere mate nog afhankelijk van het weer, maar daarover hebben we op dit moment weinig te klagen. 

Kermis in Mill

Ik wens iedereen een hele fijne kermis toe en degenen die de aangekomen kilo’s er na de kermis weer vanaf willen sporten, kan ik de Raamvallei Duo-marathon van harte aanbevelen (zondag 25 sept). Diezelfde aanbeveling geldt trouwens ook voor degenen die na de kermis weer moeten aansterken en wat kilo’s aan willen komen, want behalve sportief is de Duo-marathon ook erg bourgondisch! Wel even opgeven van te voren.

Wethouder Jos van den Boogaart