Heeft u deze week toevallig al een digitaal bezoek gebracht aan www.gemeente-mill.nl? Dan heeft u kunnen zien dat onze website volledig is vernieuwd. Onze nieuwe site is een vraaggerichte website.

Dat wil zeggen dat we steeds de meest gevraagde onderwerpen, van u aan onze gemeente, op de startpagina zetten. Zodat deze snel (met één klik) vindbaar zijn. Ook biedt de website meer mogelijkheden voor onze digitale dienstverlening. Het online aanvragen en betalen van bepaalde documenten bijvoorbeeld. Daarnaast is de zoekfunctie sterk verbeterd. We zouden het fijn vinden als u onze nieuwe website bekijkt en eventuele opmerkingen aan ons doorgeeft. Dat kan onderaan iedere pagina met het 'duimpje'. Mailen mag natuurlijk ook, dat kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zo blijven we met elkaar onze digitale dienstverlening ontwikkelen.

Kom naar het Woondebat Jongeren op 24 november

In december vorig jaar heeft onze gemeenteraad de Toekomstvisie Gemeente Mill en Sint Hubert 2025 vastgesteld. Zoals u misschien nog wel weet, ging daar een aantal toekomstvisieavonden in de vier kernen aan vooraf. Wellicht heeft u hier zelf nog aan deelgenomen. Een onderwerp dat prominent aan bod kwam tijdens deze avonden, was het woonaanbod voor jongeren. Een belangrijk onderwerp waarover de gemeenteraad graag wil doorpraten, zeker met de jongeren, om zo met elkaar tot oplossingen en creatieve ideeën te komen. Hiervoor organiseren we een Woondebat Jongeren op 24 november in Myllesweerd. Veel partners zoals de makelaar, het bankwezen, de notaris, enkele projectontwikkelaars en Mooiland hebben hun medewerking toegezegd. Dus het belooft een interactieve én informatieve avond te worden. We hopen dat veel jongeren (maar ook ouders en andere belangstellenden) de uitnodiging van onze raad aangrijpen om met elkaar iets te gaan doen aan het woonaanbod voor onze jongere generatie. Niet alleen woorden maar zeker ook daden! Meer informatie volgt nog maar bij deze wil ik iedereen alvast van harte uitnodigen.

Contact met de wijkagentes

De politie vindt het contact met u als inwoner erg belangrijk. In de praktijk bleek echter dat van het politieloket in ons gemeentehuis nauwelijks gebruik werd gemaakt. Daarom kijken de wijkagentes samen met ons naar andere mogelijkheden van contact met u als inwoner. Natuurlijk bestond daarvoor al het telefoonnummer waarop u de politie dag en nacht kunt bereiken (0900 - 88 44) en bij spoed 112. Ook zijn de wijkagentes per email bereikbaar. Tegenwoordig is daar een nieuw kanaal aan toegevoegd. In ieder dorp, in iedere gemeenschapsaccommodatie, hangt binnenkort een blauwe brievenbus met het politielogo. In deze brievenbus kunt u een boodschap, vraag of opmerking aan de wijkagentes kwijt. De agentes zullen met grote regelmaat deze brievenbussen legen en als het nodig en gewenst is, contact met u opnemen. Het is vooral bedoeld voor inwoners die geen computer hebben, zoals bijvoorbeeld de ouderen die dit hebben aangegeven. Maar natuurlijk mag iedereen er gebruik van maken. Zo is er weer een nieuwe mogelijkheid bij voor contact met onze wijkagentes.