Op vrijdag 20 januari waren we met het voltallige college te gast bij de pronkzitting van de Bokken in Sint Hubert. In een volle zaal van de Jachthoorn hebben we kunnen genieten van 14 acts tijdens een geweldig geslaagde avond.

Tijdens deze avond werd Jan van Kempen uitgeroepen tot Superbok 2017. Namens alle Bokken en Bokkerinnen werd Jan onderscheiden met de bokaal van de Superbok. Verder werd het nieuwe boerenbruidspaar Grad en Grada onthult. In het dagelijkse leven heten zij Jan Pierre en Yoyce van Diepenbeek. Tijdens de pronkzitting zijn ze verloofd en op carnavalsmaandag worden ze tijdens de boerenbruiloft in de onecht verbonden. We verheugen ons nu al op de drie resterende pronkzittingen in Mill, Wilbertoord en Langenboom!

Nederlands Burgemeesterselftal (NBE)

Op zondag 22 januari hebben we met het NBE een wedstrijd gespeeld op de Hertgang in Eindhoven. Op het prachtige sportcomplex van PSV hebben we weer een geweldig bedrag voor de Leprastichting bij elkaar kunnen voetballen. De Leprastichting, die in 2017 zijn 50 jarig jubileum viert, was opnieuw de belangrijkste winnaar van deze wedstrijd. Na de overhandiging van de cheque aan de voorzitter van de stichting zijn we vertrokken naar het Philips Stadion. Na een backstage tour hebben we de spannende wedstrijd PSV-Heerenveen mogen bijwonen. Na een spectaculaire 4-3 overwinning keerden we tevreden huiswaarts richting Langenboom.

Themabijeenkomst “jongeren en drugs”

Op dinsdag 24 januari hebben wethouder Erik van Daal en ik een themabijeenkomst over ‘jongeren en drugs’ op het Merletcollege bijgewoond. Deze informatieve middag is door onze gemeente in samenwerking met Vincere GGZ georganiseerd en was een vervolg op de themabijeenkomst die in mei 2016 voor ouders en verzorgers werd georganiseerd.
In een volle aula luisterden de leerlingen van het Merletcollege naar het indrukwekkende verhaal van een ervaringsdeskundige. Hij vertelde hen over zijn verslavingsperiode waarin vooral ontkenning van de verslaving de rode draad vormde. Daarnaast gaf hij een toelichting op enkele drugs en hun werking. Vooral de synthetische drug werd daarbij uitgelicht, omdat deze voor jongeren relatief gemakkelijk verkrijgbaar is maar tegelijkertijd wel desastreuze gevolgen kan hebben. Voor de zomer zal een vervolg worden gegeven aan deze bijeenkomst, omdat de drugsproblematiek voor ons een belangrijk thema is en blijft.

Land van Cuijk naar Den Haag

Om de belangen van het Land van Cuijk onder de aandacht te brengen hebben wij op donderdag 26 januari met de vijf colleges van burgemeester en wethouders een werkbezoek gebracht aan de Tweede Kamer in Den Haag. De Tweede Kamer is de rechtstreeks gekozen volksvertegenwoordiging en bestaat uit 150 leden. De drie Brabantse leden: Erik Ronnes, Sjoerd Potters en Emile Roemer hebben ons hartelijk ontvangen en hebben een rondleiding verzorgd. We hebben met elkaar gesproken over de kansen en uitdagingen waar we in het Land van Cuijk voor staan en onze relaties met Den Haag. Afsluitend hebben we in de plenaire zaal een vergadering van de Tweede Kamer bijgewoond en gezamenlijk een borrel gedronken. Het was een boeiend, interessant, constructief en zinvol werkbezoek met volop aanknopingspunten voor ons Land van Cuijk.