Jos van den Boogaart

Vrijdag 17 februari is het zandwinningsproject op De Kuilen officieel beëindigd. Het feestelijke deel bestond uit een lekkere kop koffie van onze Joke met een stukje Limburgse vlaai.

Het formele deel was de ondertekening van het proces verbaal van oplevering en teruggave van de bankgarantie. Van de provincie hadden we eind vorig jaar al bericht ontvangen dat het project was uitgevoerd en opgeleverd conform de verleende vergunningen, dus nu alleen voor ons nog de formele handelingen met de ontzanders. Vele decennia had het gebied de uitstraling van een bedrijventerrein, maar de laatste vijftien jaren werd het steeds meer omgevormd tot een natuur- en recreatiegebied. In de loop van 2016 is het laatste zand uit het depot afgevoerd. Daarna zijn onder het depot de laatste twee natuurplassen gegraven en is het laatste wandelpad aangelegd. Velen van u hebben er al volop gewandeld, maar pas sinds afgelopen vrijdag is de zandwinning nu officieel afgelopen. Als het straks weer lente wordt gaan we het natuur- en recreatiegebied De Kuilen nog een keer officieel openen. Dat combineren we met de opening van de kunstroute van OntdekMill op 5 mei, die dit jaar deels rond de Kuilen zal plaatsvinden. Noteert u deze datum alvast in uw agenda, u bent van harte welkom.

Prijsuitreiking lesprogramma TRASH

Op maandag 20 februari heb ik op het Merletcollege wederom de prijzen mogen uitreiken aan de leerlingen van klas 2A. Alle 2e jaarsleerlingen hebben meegedaan aan het lesprogramma TRASH. Dit is een lesprogramma over bewustwording van zwerfvuil in de openbare ruimte. Een van de lesonderdelen is het maken van kunstobjecten van zwerfvuil dat buiten is gevonden. Het waren ook dit jaar weer fraaie objecten, maar twee sprongen er echt uit: een handtas gemaakt van een oude spijkerbroek en een plantenhanger die was gemaakt van een oude autoband. Knap gedaan, en alhoewel hun klas (2D) buiten de prijzen viel hebben zij toch ook een prijsje gekregen.

Carnaval

Carnaval houdt het college de laatste weken (vooral de weekenden) weer erg bezig. De laatste van de pronkzittingen hebben we kunnen meemaken in Langenboom en het weekend daarop zijn op vrijdag en zaterdag de sleutels al weer overgedragen aan de diverse prinsen die een paar dagen de scepter hebben mogen zwaaien in hun eigen riek. Zoals elk jaar gaan we op zaterdag in Mill naar de carnavals-mis. Er hangt dan altijd een bijzondere sfeer in de kerk, met al die bont gekleurde kostuums en toepasselijke muziek, maar ook vanwege de inhoud van de diverse toespraken. Het is altijd weer een bijzondere vorm van bezinning, voordat het feest echt losbarst. En losbarsten dat deed het weer, in elk dorp. Mijn complimenten aan alle vrijwilligers die dit feest elk jaar weer organiseren voor ons allemaal. Alaaf!