De afgelopen week was een drukke week met veel leuke en interessante activiteiten op mijn agenda.

Keukenbazen Battle

Afgelopen woensdag bracht ik samen met topkoks Hans Derks en Jeroen van den Heuvel een bezoek aan alle scholen in onze gemeente om de kinderen van groep 7 en 8 enthousiast te maken voor de Keukenbazen Battle. En met succes! Bijna 50 kinderen zijn in de race om samen met chefkok Hans Derks onze gemeente te gaan vertegenwoordigen tijdens deze regionale kookwedstrijd. In de loop van deze week maken we definitief bekend wie ‘onze keukenbazen 2017’ worden en in de finale in Den Bosch mogen gaan koken. Belangrijk, want er staat wel wat op het spel! We willen allemaal graag dat de titel nog een jaartje in Mill en Sint Hubert blijft.

Bedrijvig Land van Cuijk

Na het bezoek aan de scholen ben ik naar de beurs Bedrijvig Land van Cuijk gegaan. Deze keer stond dit evenement in het teken van ontmoeten en interactiviteit. Fantastisch om te zien hoe positief het ondernemersklimaat is in onze regio. En mooi dat er met deze beurs een platform is ontstaan waar regionale ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en kennis kunnen delen.

Rondje van de burgemeester

Op donderdag stond er wederom een gesprek in mijn agenda in het thema ‘een rondje van de burgemeester’. Met deze rondjes ben ik voor de zomervakantie begonnen en het is fijn om te merken dat u als inwoner dit initiatief, om met elkaar in gesprek te gaan, op prijs stelt. Inmiddels heb ik al 13 ‘rondjes’ gemaakt en zijn er al veel kleine en grote onderwerpen de revue gepasseerd. Wilt u ook ‘een rondje van de burgemeester’? Neem dan contact op met het bestuurssecretariaat voor een afspraak (0485 - 460 349 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Ik zie er naar uit!

Samenwerken Land van Cuijk

Op donderdagavond stond er een opiniërende raadsvergadering op de planning die in het teken stond van de Samenwerking in het Land van Cuijk. Zoals u wellicht heeft gelezen, heeft bureau Berenschot een onderzoek gedaan naar de meest voor de hand liggende wijze van samenwerking in het Land van Cuijk. Het advies van dit bureau is inmiddels uitgebracht en hierover gaan de vijf gemeenteraden afzonderlijk een besluit nemen op woensdag 20 september. Afgelopen donderdag hebben we onze gemeenteraadsvergadering van 20 september met elkaar voorbereid.

Burgemeestersdag

Op vrijdag was ik op uitnodiging van de Commissaris van de Koning aanwezig bij de burgemeestersdag in Oosterhout. Hier kreeg ik een rondleiding bij de Rietveld/Oosterhout containerterminal en snoepgoedfabrikant Holland Foodz. Ook was er een informeel programma in het theater van Oosterhout De Bussel. Het is altijd leuk om de andere burgemeesters uit de provincie te spreken en het is interessant om te horen welke ontwikkelingen er in andere gemeenten spelen.

Opening kermis

In het weekend mocht ik weer samen met de leden van de jeugdgemeenteraad het startsein geven voor de kermis in Mill. Alle jeugdraadsleden mochten de attracties uitproberen en dat werd natuurlijk vol enthousiasme gedaan. De kermis in Mill belooft ook dit jaar weer een groot feest te worden.