Zoals u wellicht heeft gelezen ben ik voor de zomervakantie gestart met mijn actie "Burgemeester Walraven geeft een rondje".

Het maken van een afspraak met de burgemeester op het gemeentehuis is voor meerdere mensen een te grote stap. Om die reden heb ik ervoor gekozen om naar de mensen toe te komen. Tijdens deze informele bezoeken wordt er gesproken over allerlei vragen, zorgen en goede ideeën. De gastheer of -vrouw zorgt voor de koffie en ik neem iets lekkers mee.

Het is goed om te constateren dat mensen positief reageren op mijn initiatief. De gevoerde gesprekken zijn voor mij waardevol en geven mij energie. Er wordt steeds meer gevraagd van de gemeenschap en daarom hebben we elkaar hard nodig. Juist de korte lijntjes zijn de kracht van een kleine gemeente als de onze. Afgelopen dinsdag heb ik mijn 15e bezoekje afgelegd. Het gebak was deze keer voor het bestuur van de Wester. Het bestuur bestaat uit 3 personen en ze zijn dringend op zoek naar versterking. Ik heb toegezegd om een oproep in mijn column te doen. Bij deze! We hebben een constructief gesprek gehad over diverse onderwerpen die betrekking hebben op de Wester. Wilt u ook een rondje van mij? Neem dan contact op met Nellie Hermanussen (0485-460349) of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Rondje raadsleden

De afgelopen week hebben Nicole Collombon, onze griffier, en ik zes individuele gesprekken gevoerd met raadsleden. De komende weken komen de overige negen raadsleden aan de beurt. Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen en gaat er een nieuwe bestuursperiode van 4 jaar van start. Dit lijkt nog ver weg, maar wij starten altijd tijdig met onze voorbereidingen. Tegen deze achtergrond spreken wij alle raadsleden over hun ervaringen in de nu lopende bestuursperiode. Wat gaat er goed en welke aandachtspunten worden geconstateerd? Voldoet de huidige vergaderstructuur? Worden inwoners adequaat genoeg betrokken bij de besluitvorming? Hoe wordt de ondersteuning van de ambtelijke organisatie en de griffier ervaren? Wat zijn de plannen na de verkiezingen? Zijn er suggesties voor het introductieprogramma van nieuwe raadsleden of voor individuele trainingen? etc. etc. Deze informele gesprekken worden door ons als zeer waardevol gezien. Eventuele aandachtspunten worden opgepakt en met elkaar gaan we invulling geven aan geuite wensen en ambities. En mocht u geïnteresseerd zijn in het raadswerk of de politiek?! Tijdens mijn rondjes kom ik bij u op de koffie om het erover te hebben en om u te enthousiasmeren. Want niet alleen de Wester is op zoek naar enthousiaste en gedreven bestuurders.