“Gezond ontbijten is geen kunst”. Dit is het thema van de 15e editie van het nationaal Schoolontbijt. Een gezond ontbijt is een goed begin van de dag.

Ons College is afgelopen vrijdag gezond gestart en heeft samen met leerlingen van basisschool de Schare genoten van een lekker en gezond ontbijt in onze raadszaal. Dit ontbijt werd geheel belangeloos beschikbaar gesteld door een lokale bakker, waarvoor uiteraard onze dank.
Een goed ontbijt geeft je de volgende vijf voordelen:

  • Ontbijten geeft je energie
  • Ontbijten levert voedingsstoffen
  • Ontbijten helpt je stoelgang
  • Ontbijten houdt je op gezond gewicht
  • Ontbijten is lekker en gezellig

Dag van de Mantelzorg

Op 10 november was het de landelijke Dag van de Mantelzorg. Voor de mantelzorgers in het land van Cuijk werd die dag een middag en avond georganiseerd in Myllesweerd die in het teken stond van ontspanning en ontmoeting. Ik mocht de mantelzorgers die deelnamen aan het middagprogramma welkom heten. Een hele eer, want ik heb erg veel respect en waardering voor onze mantelzorgers. Het is fysiek, maar ook emotioneel vaak erg belastend om te zorgen voor je dierbare. Mijn vrouw en ik ondervinden dat zelf ook aan den lijve, omdat wij beiden mantelzorger zijn. Voor ons is dat vanzelfsprekend. Maar als je dan eens stilstaat bij het feit dat een mantelzorger dit doet naast zijn normale drukke dagelijkse bezigheden dan kun je ook alleen maar respect en waardering hebben voor deze mensen. Als kleine blijk van waardering komen onze mantelzorgers in aanmerking voor het mantelzorgcompliment van € 100,00. Hebt u dit nog niet aangevraagd, dan kunt u dat alsnog doen bij het Steunpunt Mantelzorg Land van Cuijk. U moet dit echter wel doen voor 15 december 2017. Voor nadere informatie verwijs ik u naar de website van het steunpunt www.mantelzorglvc.nl. Ook kunt u bij het steunpunt terecht met al uw vragen op het gebied van mantelzorg. Bijvoorbeeld waar u moet zijn en wat u kunt doen als het u even allemaal teveel wordt.

Thematafel “Jongeren en drugsgebruik” in bibliotheek

Op 28 juni 2017 was er in het gemeentehuis een druk bezochte infoshow met als thema “Jongeren en drugsgebruik”. Deze avond werd georganiseerd voor jongeren en hun ouders. Voor ons is het belangrijk dat dit thema bespreekbaar wordt gemaakt, maar vooral ook bespreekbaar blijft. Dit thema is ook bij onze bibliotheek niet onopgemerkt gebleven. In de maand november hebben zij een zogenaamde “thematafel” in de bibliotheek ingericht met boeken en ander materiaal over drugs en drugsverslaving. Niet alleen informatieve boeken, maar ook (autobiografische) verhalen. Ook heeft de bibliotheek een abonnement genomen op LEF Magazine. Dit is een tijdschrift voor verslaafden in herstel, hun naasten en familieleden. Daarnaast bevat het ook nuttige en interessante informatie voor hulpverleners en eigenlijk voor iedereen die geïnteresseerd is in dit thema. Ik kan u deze thematafel van harte aanbevelen.