“En ze leefden nog lang en gelukkig”. Dit is de titel van een theatervoorstelling op 13 januari in Myllesweerd. Tijdens deze theatervoorstelling kwamen alle aspecten die met leven en ouder worden te maken hebben aan de orde.

De voorstelling werd georganiseerd door de GGD en alle organisaties die zich met ouderen bezig houden in onze gemeente. Op een realistische, maar ook humoristische wijze werd duidelijk wat er zoal bij komt kijken als je ouder wordt. Het publiek werd ook bij het stuk betrokken. Thema’s zoals met pensioen en wat nu, eenzaamheid, ziekte van een partner en mantelzorg kwamen aan bod.

Volle bak

Dat dit onze ouderen bezighoudt, werd wel duidelijk uit het aantal bezoekers dat op deze voorstelling afkwam. We hadden “een volle bak” (ongeveer 140 bezoekers) in de theaterzaal van Myllesweerd. Na afloop was er onder het genot van een hapje en drankje ruimte om na te praten over de voorstelling. Ik heb dat ook gedaan en waardevolle en mooie gesprekken gehad. Het theaterstuk was voor de meeste ouderen zeer herkenbaar.

In gesprek met...

Ook werd ik aangesproken door een van de bezoekers op mijn vorige column waarbij ik aandacht heb besteed aan jeugdzorg. Wat ik daarover geschreven heb, was volgens deze bezoeker ook van toepassing op ouderen. Ik kan daar in meegaan. Ook ouderen lopen aan tegen problemen en dilemma’s. Ook zij hebben op gezette tijden “last” van regeltjes en bureaucratie. Al met al was het een zeer geslaagde middag. Ik heb in ieder geval het nodige meegekregen waarmee ik in mijn werk weer verder kan.

Pronkzittingen in de gemeente

Ook zijn wij weer begonnen aan ons “carnavalsseizoen”. Wij mogen de komende weken weer getuige zijn van al het talent dat onze vier kernen te bieden hebben tijdens de pronkzittingen. Inmiddels heb ik de pronkzittingen in Wilbertoord en Sint Hubert bezocht. Wat een mooie optredens heb ik gezien. Complimenten aan deelnemers en organisatie. Wij hebben twee goed gevulde en gevarieerde avonden mogen meemaken. Ik ben benieuwd wat Mill en Langenboom nog te bieden hebben. Dat worden ongetwijfeld ook twee mooie avonden. Voor mij een teken dat carnaval leeft in onze gemeente.

Nieuwjaarsconcert harmonie Amicitia

Op zaterdag 13 januari ben ik aanwezig geweest bij het nieuwjaarsconcert van harmonie Amicitia met als thema ”Musicals on Stage”. Op een geheel nieuw podium werd in gemeenschapsaccommodatie de Wis een prachtig nieuwjaarsconcert gegeven door de blokfluitgroep, de (jeugd)slagwerkgroep, het jongerenorkest en de harmonie zelf. Meer dan honderd muzikanten en een vocaliste stonden die avond op het podium om op een zeer professionele wijze verschillende musicals de revue te laten passeren. Het is elk jaar weer een feest om hierbij aanwezig te mogen zijn. Een mooie avond van zeer hoog niveau. Compliment aan allen die hier aan meegewerkt hebben. Zo zie je maar weer waar een kleine kern als Langenboom groot in kan zijn.