Officieel duurt carnaval van zondag tot en met dinsdag, maar in de huidige praktijk is het zo dat er tussen 11 november en het eigenlijke feest al tal van festiviteiten plaatsvinden.

Op de “elfde van de elfde” om precies 11.11 uur begint het carnavalsseizoen. Het doet ons deugd dat ons college voor meerdere festiviteiten wordt uitgenodigd. We starten ieder jaar met een bezoek aan de Prinsenrecepties van de Verkuskoppe, De Bokken, de Klotstekers en de Germen. Daarna volgen de Pronkzittingen, de sleuteloverdrachten, de optochten en het carnavalsfeest. Afgelopen week hebben we de Pronkzittingen in Mill en in Langenboom bezocht. En wat was het niveau dit jaar in alle vier de kernen weer bijzonder hoog!

Op woensdag 31 januari hebben wij alle prinsenparen met hun gevolg in ons huis in Langenboom mogen ontvangen. Tijdens een gezellige avond heb ik kennis kunnen maken met deze bijzondere club feestvierders. Naast de kennismaking kreeg ik volgens traditie de Germekrant, ’t Bokkenblad, het Baggeblad en het Klotstekersblad aangeboden. Er is weer veel tijd gestoken in het samenstellen van deze prachtige en kleurrijke carnavalskranten. Ik heb ze met veel plezier doorgelezen. Komend weekend zal ik de sleutels vol vertrouwen overdragen aan deze hoogheden en kan het eigenlijke feest weer losbarsten. Ik wens u allen veel plezier tijdens carnaval 2018!

Gemeenteraadsverkiezingen

Elke vier jaar kiest u als stemgerechtigde een nieuwe gemeenteraad. Op 21 maart is het weer zover. In onze raadzaal is plaats voor 15 volksvertegenwoordigers. Op maandag 5 februari leveren alle partijen die deelnemen aan de verkiezingen hun definitieve lijst met kandidaten in. Het ziet er naar uit dat u als stemgerechtigde deze keer kunt kiezen uit drie partijen, te weten: CDA, VKP en AB’90. Op grond van de gepresenteerde kandidatenlijsten constateer ik dat onze politieke partijen er prima in zijn geslaagd om vele nieuwe inwoners betrokken te krijgen bij het lokale bestuur. Mijn complimenten!

De opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 was in de gemeente Mill en Sint Hubert 58,7%, ruim 4% boven het landelijke gemiddelde. De opkomst laat echter de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen een neerwaartse tendens zien. Om deze tendens te doorbreken gaan we u de komende weken via diverse communicatiekanalen informeren over het werk van de gemeenteraad en het belang van de (lokale) democratie, het stemrecht en de verkiezingen. We streven bij de komende verkiezingen naar een opkomst van minimaal 60%. Mogen we op U rekenen? Noteer 21 maart maar alvast in de agenda, want uw stem telt echt mee!

En nu u uw agenda toch bij de hand heeft...

Om u te helpen bij het bepalen van uw keuze worden er twee verkiezingsdebatten georganiseerd. Op zondag 11 maart om 11.00 uur vindt het eerste debat plaats in de theaterzaal van Myllesweerd. Het zal live op radio en TV worden uitgezonden. De organisatie is in handen van de Neije Krant en de Lokale Omroep Mill. Op vrijdag 16 maart 19.30 uur volgt het tweede verkiezingsdebat georganiseerd door de Gelderlander. De locatie wordt op korte termijn bekend gemaakt. U bent voor beide debatten van harte uitgenodigd.