Carnaval zit er weer op. De laatste twee jaren is het vieren van carnaval er voor mij door familieomstandigheden bij ingeschoten. Het hoofd was bij verdrietige zaken in plaats van bij feestvieren. Maar dit jaar heb ik de draad weer opgepakt en echt genoten.

Het klapstuk was de afterparty na afloop van de optocht in Mill. Het Marktplein was grotendeels omheind met hekken en via een beveiligde toegangspoort mocht iedereen gratis naar binnen. Vanaf enkele carnavalswagens werd het publiek vermaakt met de ene na de andere carnavalshit. Het was verschrikkelijk koud, dus om een beetje warm te blijven ging iedereen vanzelf springen en hossen. Voor de hongerige feestvierders was er erwtensoep en worstenbroodjes. Voor de dorstige vooral blikjes bier, tenminste als je daarvoor oud genoeg was. Wat een mooi feest als iedereen zo mee doet, jong en oud, allemaal onder elkaar.
Ik Appte een foto naar mijn familie-groepsapp met het onderschrift “Mooifisjenie?” en kreeg prompt een foto terug van mijn zus op het marktplein in Maastricht. Tja, baas boven baas zal je altijd wel houden, maar in Mill was het super. Wat me wel opviel was dat veel mensen oordopjes in hadden. Tja, daar had ik even niet aan gedacht. Het geluid ging inderdaad wel erg hard.

Woonvisie Land van Cuijk

Maandag 19 februari was de “Woonarena” in de Wijer in Boxmeer. Dit was een bijeenkomst met allerlei mensen en vertegenwoordigers van organisaties die zich op één of andere manier willen bezighouden met het thema “wonen” in het Land van Cuijk. Het doel is om nog voor de zomer een nieuwe actuele Woonvisie voor het Land van Cuijk klaar te hebben. Eind vorig jaar waren al twee van dergelijke bijeenkomsten georganiseerd en maandag werden de eerste inzichten gepresenteerd die tot nu toe zijn verkregen. Ook was er gelegenheid om aanvullende input te geven. Het thema leeft, dat is wel duidelijk, want in de aanloop heb ik al vele reacties gekregen. Ik hoop dat we straks een Woonvisie hebben die woningcorporaties en ontwikkelaars kan overtuigen om meer woningen te realiseren in onze regio dan de afgelopen jaren is gebeurd. Maar ook dat dit er toe leidt dat het juiste type woningen wordt gerealiseerd op de juiste plekken.

Informatieavond in Sint Hubert over de N264

Voor de inwoners van Sint Hubert is dinsdag 20 februari (misschien) een belangrijke datum. ’s Avonds is er een informatieavond over de N264, de provinciale weg door Sint Hubert. U hebt er vast al eerder over gehoord of gelezen, want deze drukke weg houdt de gemoederen al jaren bezig. Nadat vorig jaar de 17 gemeenten in Noordoost-Brabant unaniem van mening waren dat de provincie de problematiek op deze weg tussen de A50 bij Uden en de nieuwe randweg in Haps met voorrang in beeld moest brengen, heeft de provincie daarvoor een proces bedacht en externe deskundigen daarvoor opdracht gegeven. Op deze avond wordt toegelicht hoe dat proces er precies uitziet en hoe iedereen de mogelijkheid heeft om zijn of haar mening en ideeën in te brengen in dat proces. Als u verhinderd bent, dan kunt u de informatie ook krijgen via de dorpsraad Sint Hubert. Zij bewaken het proces.