Via vrijwilligerswerk kun je actief een steentje bijdragen aan jouw omgeving. Veel verengingen en clubs kunnen niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers.

Ook binnen onze zorgcentra zijn vrijwilligers niet meer weg te denken; we kunnen niet zonder hun hulp en enthousiasme. Ze zijn een belangrijk onderdeel voor het dagelijks welbevinden van de ouderen. Ze verzorgen net dat stukje dat door de zorg, familie en/of naasten niet altijd geboden kan worden op een moment dat het wenselijk is.

Hoe fijn is het dan voor een oudere om een keer per week iemand te mogen verwelkomen die speciaal voor hem/haar is gekomen om samen fijne momenten te beleven. Samen buiten wandelen, een kopje koffie drinken, foto’s van vroeger bekijken of gewoon een praatje maken. Via de vrijwilliger komt de buitenwereld in huis en blijven ouderen meer betrokken bij de wijk of het dorp.

Ook voor ouderen die als gevolg van veranderd overheidsbeleid langer thuis blijven wonen is een vrijwilliger een aangename aanvulling op het welbevinden. Het breekt de dag, de stilte en is een moment van onschatbare waarde. Samen boodschappen doen, plantjes poten of een potje kaarten onder het genot van een kopje koffie. Daar wordt toch elk mens gelukkig van.

Sacha Lukassen
Coördinator informele zorg Pantein, regio Mill
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.