Op zondag 3 juni was ik aanwezig op het 10e Schaapscheerdersfeest bij Belevingsboerderij De Nieuwenhof in Mill. Er was die middag van alles te doen op deze prachtige locatie in het groen.

Gastvrouw Marianne van Heijningen had een gevarieerd programma samengesteld met muziek, lokale hapjes, bijzondere drankjes en natuurlijk het schaapscheren. Op het terras heb ik met de vele bezoekers in het zonnetje kunnen genieten van een huisgemaakte schapen Mill-Shake en een heerlijk bockbiertje, een Stoute Millenaar van Brouwerij De Blauwe Knoop. Wat mij betreft een prachtige invulling van “Een Goei Leven”.

Maar het lustrumfeest was niet de belangrijkste reden waarom ik door Marianne was uitgenodigd om met ambtsketen bij De Nieuwenhof te verschijnen. Ik mocht namelijk 16 dames toespreken om ze te feliciteren met een nieuw Nederlands record. Twee jaar lang hebben ze iedere vrijdagmiddag samen gebreid aan een sjaal van maar liefst 7.000 meter! Marianne zorgde voor de locatie, de thee en de koffie. Een prachtig project waarbij senioren elkaar opzoeken en de gezelligheid delen. Er zijn dan ook vriendschappen voor het leven ontstaan. Dames nogmaals van harte gefeliciteerd en Marianne bedankt voor de faciliteiten en ondersteuning die je de afgelopen 2 jaar hebt geboden. De dames gaven aan door te gaan met het breien van onder andere sokjes en mutsjes voor het goede doel. Ze zijn nog op zoek naar een geschikte locatie.

Fruitbedrijf Kers en Zo

Op dinsdag 5 juni zijn we met het college van burgemeester en wethouders op bedrijfsbezoek geweest bij fruitbedrijf Kers en Zo aan de Hapseweg in Sint Hubert. Eigenaar Ruud Barten heeft ons vol enthousiasme een inkijkje gegeven in zijn nog jonge bedrijf. In zijn kas van 7200 vierkante meter staan ruim 1000 bomen met 17 soorten kersen, die in 8 weken worden geoogst. In de kas lopen diverse kippen rond. Deze houden de kas schoon van onkruid en zijn de hele dag op zoek naar insecten en larven in de grond. De kippen maken onderdeel uit van een biologische gewasbescherming. Ruud streeft continu naar een natuurlijke balans zonder gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen. Zo had hij net roofmijten uitgezet voor de bestrijding van spint. De eerder uitgezette hommels en bijen waren gelukkig alweer verdwenen. Na afloop mochten we een aantal kersensoorten proeven. En ik kan u vertellen dat ze overheerlijk zijn. Als u zelf wilt proeven dan is het mogelijk om aan huis kersen te kopen. Of als u geïnteresseerd bent in een kijkje in de kas, dan kunt u via de website contact opnemen: www.kersenzo.nl.

Een Goei Leven

Deze slogan en het gedachtegoed is op 24 mei door het bestuur van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk unaniem omarmd en geadopteerd. Het is oorspronkelijk een initiatief van Ontdek Mill en inmiddels breed uitgerold in het Land van Cuijk. Een Goei Leven is een snel groeiend samenwerkingsverband van ondernemers, organisaties, verenigingen, onderwijsinstellingen en gemeenten. Met Een Goei Leven wordt op aansprekende wijze het Land van Cuijk op de kaart gezet bij inwoners, ondernemers en bezoekers. Inwoners worden zich bewust van en trots op de regio. Ondernemers worden geïnspireerd om samen te werken en nieuwe producten en activiteiten te ontwikkelen. Voor bezoekers krijgt het Land van Cuijk een profiel en onderscheidend vermogen ten opzichte van andere regio’s.

Alleen al in de maanden juni en juli kun je genieten van talrijke aansprekende voorbeelden van Een Goei Leven in onze eigen kernen. Wat dacht u van: de kermissen in Sint Hubert, Wilbertoord en Langenboom, de wandelvierdaagse en de fietsdriedaagse, de Kasteelronde rondom Aldendriel, Muziek & BBQ op het plein bij Kasteel Tongelaar, Mill at the Park, De nacht van Een Goei Leven, Biergondisch Mill, de Vakantiejaarmarkt, Music on Wheels en het Zotte Zomer Festival. Voor een compleet overzicht verwijs ik u graag naar: www.uitinmill.nl.