In zijn vorige column heeft onze burgemeester onder meer aandacht besteed aan het fenomeen ‘Dorpskracht’; meepraten, meedenken en meedoen. Door krachten te bundelen, krijgen onze inwoners en verenigingen veel voor elkaar. Afgelopen week heb ik een goed voorbeeld van deze dorpskracht mee mogen maken: de uitreiking van de leefbaarheidsbijdrages.

Je kunt gerust zeggen “wegens succes geprolongeerd”. Maar liefst zestien ingediende initiatieven die een impuls geven aan de leefbaarheid in onze dorpen, werden vanuit het leefbaarheidsbudget gehonoreerd. Kleine en grote initiatieven, van een aanvraag voor hondenpoepbakken tot een initiatief voor gezonde voeding en een gezonde leefstijl voor mensen met hart – en vaatziekten, diabetes, astma en COPD. Van de oprichting van een jeugd hobby centrum tot de aanschaf van een duofiets. Stuk voor stuk goede ideeën waarvoor onze inwoners het initiatief nemen en die het wonen in onze mooie kernen nog prettiger maken. Ik ben oprecht trots op zoveel ‘dorpskracht’ in onze gemeente. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Myllesweerd mocht ik aan de initiatiefnemers de cheques overhandigen met het bedrag waarmee de ideeën werden gehonoreerd. Wat kan het werk van een wethouder toch mooi zijn!

Omdat dit gerust een succes genoemd mag worden, worden onze inwoners, verenigingen en organisaties dit jaar nog in de gelegenheid gesteld om weer ideeën en initiatieven in te dienen die in aanmerking kunnen komen voor een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget.

Koninklijke Onderscheiding

Op vrijdag 29 juni werd Hans van Baal verrast met een Koninklijke onderscheiding tijdens de festiviteiten rondom het 12,5 jarig bestaan van het Senioren Hobbycentrum in Mill. Hans is echt een voorbeeld van een vrijwilliger met ‘hart voor de samenleving’. De burgemeester somde een imposante lijst van activiteiten op die Hans heeft verricht en nog steeds verricht sinds de tijd dat hij in Mill woont. Hans is echt het voorbeeld van een verenigingsman pur sang. Dagelijks is hij in de weer voor ondermeer de KBO, het Senioren Hobby Centrum, de korfbalvereniging en zo kan ik nog wel even doorgaan. Hans, nogmaals gefeliciteerd met je onderscheiding. Het is zeer verdiend.

Fijne vakantie!

Zo, dit is mijn laatste column voor de zomervakantie begint. Ik wens u dan ook allen een hele fijne, zonnige zomer toe. Geniet ervan en gebruik deze periode om de accu weer op te laden, zodat u met nieuwe energie weer aan de slag kunt met uw dagelijkse bezigheden. Ik ga dat zeker ook doen.

Wethouder Erik van Daal