Op de website van onze gemeente staat sinds juni de concept-visie voor het gebied De Kuilen. Een visie is geen uitgewerkt plan maar een doorkijk naar de toekomst. Welke activiteiten passen wel en welke activiteiten passen niet in het gebied van De Kuilen? En waarom?

In het boekje staan bijvoorbeeld nieuwe ideeën voor andere vormen van recreatie, denk hierbij aan mountainbiken, paardrijden en geocaching. Ook is nagedacht over de verbinding met andere natuurgebieden en staan er ideeën in voor evenementen. En bijvoorbeeld of verblijfsrecreatie er wel of niet past.

Omdat het plassen- en bosgebied een beetje van ons allemaal is, hebben we bij het maken er van gesproken met belanghebbenden, omwonenden, de gemeenteraadsleden en anderen die hun inbreng wilden leveren. Hierbij kwamen allerlei creatieve ideeën naar voren.

Reageren kan nog tot 15 september

De concept-visie is dus gemaakt samen met velen die zich betrokken voelen. Om daarnaast iedereen een kans te geven hun mening over het gebied te geven, kon er tot 1 september ook via email een reactie worden gegeven. Sinds juni staat de concept-visie online maar wellicht heeft u nog geen gelegenheid gehad om te reageren: we hebben daarom de reactietermijn verlengd tot 15 september. De concept- visie vindt u op www.gemeente-mill.nl/dekuilen. Reageren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Waarom een visie voor De Kuilen?

Misschien vraagt u zich ook af waarom een visie op het gebied van De Kuilen nodig is. Juist nu we de afgelopen jaren al veel dingen hebben aangepast in het gebied, denk aan het strandbad en de wandel- en fietspaden. Dat heeft meerdere redenen:

  • De oude visie past niet meer bij de huidige inrichting van het gebied en alle activiteiten daar. Zo is de zandwinning inmiddels verdwenen en zijn er meer evenementen dan vroeger en meer recreatieve mogelijkheden.
  • Het beheer van het zwemstrand wordt opnieuw aanbesteed. De overeenkomst met de huidige exploitant loopt af en we gaan kijken welke vorm van beheer het beste bij het huidige gebruik en de nieuwe ideeën past.

Crossterrein

Daarnaast is een belangrijke reden dat de erfpachtovereenkomst voor het motorcrossterrein in 2019 afloopt. Dit is jaren terug al aangekondigd, maar dat wordt volgend jaar dus realiteit. Dit betekent dat er ook voor dit specifieke gebied moet worden bedacht hoe we het in de toekomst kunnen gebruiken. Ook hierbij vinden we het van groot belang om te luisteren naar de input van betrokkenen en inwoners. Als vanzelfsprekend hebben we ook verschillende keren aan tafel gezeten met een afvaardiging van de motorcross. En ook nu hebben we nog gesprekken met hen over de toekomst.

Hoe nu verder? De concept-visie, de naam zegt het al, is een concept. Dat wil zeggen dat de reacties die al zijn binnengekomen of nog binnenkomen, zullen worden verwerkt. Hierbij kijken we dan naar de haalbaarheid van het idee en of het past bij de kwaliteiten van het gebied. De aangepaste tekst komt dan aan bod in de gemeenteraadsvergadering van december. Ik hou u op de hoogte.

Centrumplan Mill

Misschien heeft u het al gezien? In het centrum van Mill is een eerste start gemaakt met de laatste fase van de bouw van de Markt. Voordat gesloopt kan worden moeten eerst de nutsvoorzieningen worden afgekoppeld. Daar is vorige week mee begonnen. Nog voor de kermis worden ook in de panden eerste voorbereidende werkzaamheden verricht, zodat er na de kermis gestart kan worden met het slopen van het gebouw. Ontwikkelaar OCM gaat daarna, eindelijk, beginnen met de bouw van het nieuwe Maaslandblok.