Op zaterdagmiddag 15 september ben ik naar de open dag geweest van Smaakcentrum Mill-Grave; onderdeel van kookstudio het MoMent in Langenboom.

Dit Smaakcentrum, is na Cuijk en Boxmeer, de derde in rij en zet dit najaar de deuren open voor de basisscholen in de gemeenten Grave en Mill en Sint Hubert. Jaarlijks ontvangt ieder Smaakcentrum circa 400 kinderen uit groep 7 en 8. Doelstelling: kinderen kennis laten maken met gezond en lekker eten. Kinderen gaan zelf de keuken in en koken een echte maaltijd. Daarnaast krijgen ze theorieles over voeding om te leren waar ons eten vandaan komt en wat nu eigenlijk gezond eten is. Het Smaakcentrum in het Dorpshuis De Burcht in Linden is in 2015 als eerste geopend. Het initiatief om iets te doen met voedingseducatie is door chefkok Martien Bos genomen. Hij is ook nadrukkelijk betrokken bij de nieuwe opzet in Langenboom. Het MoMent in Langenboom is een fraaie, inspirerende en zeer geschikte locatie. Ik ben er erg blij dat dit initiatief ook in onze gemeente een plek heeft gekregen. Ik wens alle betrokkenen en vrijwilligers veel succes toe!

Kermis Mill

Op zaterdagavond om 18.00 uur mocht ik zoals ieder jaar samen met de kinderen van de Jeugdgemeenteraad de kermis in Mill openen. Dit jaar werd de aftrap verzorgd door een geweldig optreden van Muziekvereniging St. Willibrord op de vloer van de botsauto’s. Na een indrukwekkend optreden hebben we met de jeugdgemeenteraadsleden een rondje over de kermis gemaakt. De gebroeders Regter, de kermisexploitanten, hebben ons uitgenodigd om te genieten van de verschillende attracties. Verder mochten de oliebollen en suikerspinnen ook dit jaar niet ontbreken. Het was weer een gezellige avond en we hebben volop genoten. Hoewel, de Booster?! Die laat ik de volgende keer aan me voorbij gaan!

Dit jaar is er gekozen voor een nieuwe en unieke opzet van de kermis. Libre, ’t Heike, Royal, de Winkel, ’t Lagerhuis en ’t Centrum hielden hun eigen deuren gesloten om samen 3 feestlocaties op het kermisterrein te exploiteren. De indeling van de kermis is zodanig aangepast dat deze was aangesloten op de feestlocaties. De kermis “nieuwe stijl” is een groot succes geworden. Dit succes kan worden toegeschreven aan de samenwerkende Millse horecaondernemers, de gebroeders Regter, het platform Ontdek Mill en collega Jos van den Boogaart. Een prachtig voorbeeld van dorpskracht wat mij betreft. Mijn complimenten!

Klankbordgroep “de burger centraal”

Op dinsdagavond 18 september vond de 1e bijeenkomst plaats van deze nieuw ingestelde Klankbordgroep. Goed om te zien dat er meerdere inwoners uit de verschillende dorpen bereid zijn om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de gemeentelijke dienstverlening. Als gemeente willen wij u graag op een goede wijze van dienst zijn. Wij willen graag dat u altijd tevreden bent over de manier waarop u geholpen bent. Hierbij gaat het om zowel het contact dat u met ons heeft via de telefoon, de digitale weg, schriftelijk of aan de balie. Uw ervaringen en uw mening zijn voor ons van grote waarde om onze dienstverlening te verbeteren en te optimaliseren.

Tijdens de avond zijn we hierover in gesprek gegaan met de aanwezigen. De leden van de Klankbordgroep hebben hun rol prima opgepakt. Vanuit een positief kritische blik hebben zij ons meerdere voorbeelden en suggesties gegeven. Wat mij betreft een vruchtbare avond die zeker een vervolg verdiend. In december komt de Klankbordgroep weer bij elkaar. Mocht u interesse hebben, dan kunt u contact opnemen met Karin Hermans via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 0485-460300.