Bij café Royal aan de Kerkstraat in Mill is met grote regelmaat live muziek te vinden. Elke laatste zaterdag van de maand staat er blues centraal. Zo ook zaterdag 24 november. Dan hoort en ziet u er vanaf 22.00 uur de Stackhouse Blues Band. De toegang is zoals gebruikelijk helemaal gratis.

Stackhouse is een swingende, door harmonica geleide band en speelt traditionele blues in de klassieke Chicago traditie. De inspiratie voor de naam van de band kwam van bluesman Houston Stackhouse die veel traditionele blues muzikanten beïnvloedde welke later naar Chicago verhuisden. Ondanks een vrij groot leeftijdsverschil tussen de bandleden, doet hun schijnbaar moeiteloze ensemble spel allerminst een generatiekloof vermoeden. Hun laatste album Tailgatin' gaat verder waar de band bij debuutalbum "Big Fish Boogie" was gebleven, en duikt nog dieper in de blues.

Machiel Meijers (zang / mondharmonica) en Willem van Dullemen (gitaar / zang) zijn de creatieve kracht achter de band en zijn verantwoordelijk voor het leeuwendeel van het originele materiaal. Frontman Meijers is een showman met een energieke en rauwe stem, en zijn voornaamste harmonica invloeden Big Walter, Little Walter en beide Sonny Boy’s komen prominent naar voren in de door hem gepende nummers. Citerend, eerder dan kopiërend is hij hard op weg zijn eigen stijl te ontwikkelen. De ritmesectie wordt gevormd door Bert Post op drums en Fred van Unen met zijn prima (contra)bas werk. Samen leggen ze een solide basis voor de band. Ervaren rotten van Dullemen en Post gaan nog terug tot het 1981 North Sea Jazz festival. Sinds deze tijd is er echter geen sprake van kwaliteitsvermindering, eerder hebben de jaren toegevoegd aan de diepte van hun spel. Willem van Dullemen is nog steeds één van de meest smaakvolle blues gitaristen in het land en weeft zijn gitaarlijnen om die van de getalenteerde Emiel van Pelt (gitaar), die met virtuoze solo's pronkt in veel nummers.

Stackhouse garandeert een aanstekelijke bluesparty, waarbij het lastig is om stil te blijven staan!

Meer weten over deze en alle andere activiteiten in en rond café Royal? Like hun Facebookpagina of zie www.caferoyalmill.nl.