Foto: Nel van Duren

Na weken van repeteren was het op zaterdag 24 november dan eindelijk zover. Hét concert in de kerk in Mill met de titel ‘Hee Goade Mee” met de volkszanger uit het Brabantse Nuenen, Gerard van Maasakkers. Georganiseerd door Stichting Cultura Domus in nauwe samenwerking met de Millse muziekvereniging St. Willibrord en het parochiebestuur.

En velen gingen mee naar dit concert en beleefden een bijzonder gezellige avond.

Al 40 jaar vertelt en bezingt Gerard naar hartenlust de geschiedenis uit Nuenen en omstreken. Over de wijze waarop hij hier is opgegroeid, zijn ouders spelen hierbij een belangrijke rol, maar ook allerlei gebeurtenissen, markante personen in zijn dorp komen voorbij in zijn luister- en meezingliedjes.

Gerard zingt over het leven zoals het komt en zoals het gaat. Met daar tussendoor ruimte om te dromen en te beschouwen. Hij weet daarmee bij menigeen niet alleen een gevoelige snaar te raken, hij nodigt ook met veel plezier het publiek uit zijn liedjes mee te zingen, heel gewoon zoals hij is. Gemoedelijk en vooral goedlachs. Zo ook deze avond in de Millse St. Willibrorduskerk.

Programma

Het thema levensgebeurtenissen kwam ook terug in het repertoire van de Millse Muziekvereniging St Willibrord. Met muziek uit de Disneyfilm ‘Brave’, de musical ‘Chess’, beiden uit films die op waarheid berusten en ‘Potter Point’, geschreven ter herinnering aan de verdrinking van twee muzikanten. Muziek uit de film “The Lion King” met het toepasselijke nummer “The Circle of Life” en de wat meer luchtige en vrolijke klanken in de “Clarinet Candy”.

Samen met van Maasakkers, zijn band en het Harmonieorkest St. Willibrord waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooi, indrukwekkend en afwisselend programma.

Lichteffecten

Zoals in een oud kerkgebouw zijn er veel gewelven, hoge glas-in-lood ramen, pilaren en kroonluchters. Behalve dat er alle aandacht was voor de muziek en zang werden er ook speciale lichteffecten gerealiseerd door de mensen van VisionLight. Zij zorgden er voor dat de gehele kerk veranderde in een kleurrijke sfeervolle ambiance.

En van dit alles heeft het publiek ruimschoots genoten! De goede sfeer in de Millse kerk, de bloemen en nog een muzikale toegift van Gerard samen met het Harmonieorkest zorgden voor een staande ovatie en lovende woorden van het publiek over een avond vol met pure genietmomenten! Oftewel “Kiepevel”, zou Gerard zeggen!