Voor preventieve gezondheidszorg door middel van de juiste voeding komt steeds meer aandacht.

Wist je dat preventieve gezondheid in de ayurvedische geneeskunde al minstens 5000 jaar bestaat en dat de World Health Organisation Ayurveda erkend in zijn geneeswijze. In landen zoals India en Sri Lanka ga je naar een ayurvedisch arts om gezond te blijven en als er klachten zijn om deze te stabiliseren, te verminderen of weg te nemen. In Zwitserland wordt Ayurveda zelfs in de basis zorgverzekering vergoed, zoals de reguliere geneeskunde. Marieke van de Vorle ziet graag de reguliere geneeskunde hand in hand gaan met deze eeuwenoude natuurgeneeskunde.

Marieke, eigenaar en practitioner van Medic Vedic vertelt dat ze in een ayurvedisch ziekenhuis in Sri Lanka is geweest. “Daar heb je de keuze uit wat wij in Nederland kennen, de reguliere ziekenhuizen en ayurvedische ziekenhuizen. Door middel van het inzetten van de ayurvedische principes maak je gebruik van het zelf herstellend vermogen van lichaam en geest. De cliënt leert met de klacht om te gaan en doordat hij of zij beter de regie heeft gekregen over zijn of haar eigen lichaam en geest is het mogelijk deze te stabiliseren, te verminderen of zelfs weg te nemen.”

De Vedapotheek en de Kookkliniek

Afgelopen mei 2018 is Medic Vedic aan de Wilhelminastraat 19 in Mill gestart. In deze winkel, de Vedapotheek, vind je voedingsmiddelen en supplementen die tijdens behandeling preventief of om klachten op een natuurlijke manier aan te pakken worden ingezet. Zoals sprouted cereals, zaden, de kruiden- en specerijenbar en ghee. Daarnaast biedt Medic Vedic de mogelijkheid aan om ayurvedisch te leren koken in de Kookkliniek en de voedingsmiddelen in te zetten om klachten te lijf te gaan of preventief te werken met al het lekkers wat moeder natuur ons te bieden heeft.

Welke behandelmethoden heeft Medic Vedic? Marieke: “Ieder mens heeft zijn eigen natuur waarin hij of zij het beste lichamelijk en geestelijk functioneert. Door middel van een uitgebreide anamnese waarin het fysieke lichaam en de geest in kaart worden gebracht, maak ik een plan op maat.” Dit plan bestaat uit één of meerdere methodieken. Onder andere voeding- en leefstijl, ayuryoga, massage en specialistische ayurvedische methodieken zoals karnapurana, kati basti en meer. Als je niet lekker in je vel zit, als je kleine nog onschuldige klachten hebt, chronische klachten of preventief aan de slag wilt gaan, maak gerust een afspraak. Medic Vedic wordt tevens door meerdere zorgverzekeraars vergoed.

Op vrijdag 14 december van 17.00 uur - 22.00 uur vind je Medic Vedic samen met Skinmasters in Myllesweerd met een stand. In de winkel aan de Wilhelminastraat 19 te Mill hebben ze mooie acties en activiteiten georganiseerd. Onder het genot van ayurvedische hapjes en dranken beantwoorden ze graag je vragen. Kom genieten!!

In het nieuwe jaar organiseert Medic Vedic cursussen. Deze informatie en meer vind je in de advertentie of kijk op www.medicvedic.nl, bel tel. 06-15056761 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..