Foto: Ellen Theunissen

Op 26, 27 en 28 december gaan de deuren van ’t Wapen van Wanroij weer wagenwijd open voor iedereen die de mooiste foto’s van alle leden van Fotoclub Kiekus wil bewonderen.

Sommige leden exposeren een serie, anderen laten hun beste foto’s van het jaar zien, in kleur en/of zwart-wit. De toegang tot de expositie is gratis.

Regionale fotoclub Kiekus bestaat dit jaar 35 jaar en dat wordt gevierd met een jubileumexpositie.

Kiekus is een van de weinige fotoclubs die tijdens haar bestaan jaarlijks heeft geëxposeerd. Dat zegt veel over het enthousiasme van de leden van deze vereniging die graag hun werk tentoonstellen.

Dat enthousiasme heeft ook dit jaar geleid tot een mooie uitslag bij de landelijke Bondsfotowedstrijd met een score van maar liefst 4x brons bij de ingezonden serie van 10 foto’s. Daarmee eindigde Fotoclub Kiekus op een 23e plaats op de ranglijst van ruim 170 clubs. Een fantastisch resultaat waar alle leden van Kiekus apetrots op zijn. Ook is er van 3 leden een foto geselecteerd en geplaatst in het jaarboek 2017 van de Fotobond.

Gedurende dit jubileumjaar zijn de leden onder andere bezig geweest met een serie van 35 foto’s waarvan zij een boekje hebben gemaakt. Deze boekjes zijn ook te zien tijdens de expositie. Een selectie van die series zal op bijzondere wijze worden geëxposeerd.

Tijdens de expositie kunnen, zo gewenst onder het genot van een kopje koffie of een drankje, ook de nieuwe portfolio albums worden bekeken.

Daarnaast kan men genieten van een aantal audiovisuele series van de HDAV-groep Wanroij.

Presentatie Johan van der Wielen

Fotoclub Kiekus heeft professioneel natuurfotograaf Johan van der Wielen uitgenodigd een presentatie te geven van zijn werk. Dit is op donderdagavond 27 december.

Tijdens de avondvullende presentatie neemt van der Wielen de toeschouwers mee op een wonderlijke reis door Nederland. Deze reis volgt het water, van zonsopkomst tot diep in de nacht. De natuur langs de kleine stroompjes via de grote rivieren en delta’s naar de zee.

Met zijn enthousiasme en passie voor de natuur wil Johan van der Wielen de kijker inspireren zelf naar buiten te gaan om te worden overweldigd.

Johan van der Wielen was met zijn foto’s diverse malen prijswinnaar in binnen- en buitenland.

Openingstijden en informatie

De expositie van Fotoclub Kiekus is te zien op woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 december as. dagelijks van 13.30 - 17.00 uur. De entree is gratis.

De presentatie van Johan van der Wielen is op donderdag 27 december van 19.30 - 22.30 uur. De zaal is dan open vanaf 19.00 uur. De entree hiervoor is € 5,-

Plaats: ’t Wapen van Wanroij, Kwikstraat 6 in Wanroij.