Foto: Toon Willems

Millenaar Richard Arts is woensdagavond 2 januari gehuldigd tot “vrijwilliger van het jaar 2018” van de gemeente Mill en Sint Hubert. Richard Arts kreeg de vrijwilligersbokaal uit handen van wethouder Erik van Daal tijdens de nieuwjaarsontmoeting van de gemeente.

Arts verzamelt zwerfafval vanaf zijn rollator, inmiddels meer dan 10 jaar. Hij sorteert alles in diverse categorieën zoals papier, blik (metaal), plastic en restafval. In het verleden verzamelde hij meer dan 200 zakken restafval per jaar maar tegenwoordig nog maar 100. Niet omdat hij minder op pad gaat, maar er ligt bijna niks meer. Het geeft hem en zijn vrouw enorm veel voldoening; ze vinden het fijn als er geen rommel op en langs de straat ligt. Ook houden ze de perken van de gemeente voor hun huis bij. Richard Arts hoopt op deze manier nog een jaar of 10 door te kunnen gaan.
Ook houdt hij de toegankelijkheid van het openbaar gebied, nauwlettend in de gaten. Oneffenheden in wegen, trottoirs en fietspaden meldt hij voortdurend bij het PGM (Platform gehandicapten Mill).
Verder heeft hij namens het PGM de afgelopen jaren meerdere openbare gelegenheden zoals wijkaccommodaties, winkels en horecagelegenheden bezocht om deze te adviseren mbt de toegankelijkheid voor mensen met een beperking.
Voor deze prijs waren ook Cobie Polman en Mariska Gijsbertsen uit Sint Hubert genomineerd. Voor hen waren er uiteraard ook bloemen.

Sportprestatie en sporttalent 2018

In de categorie sportprestatie werd DWSH’18 gehuldigd. Met de teruglopende aanwas van jonge leden en het gebrek aan vrijwilligers hebben de voetbalverenigingen uit Sint Hubert en Wilbertoord het aangedurfd om over de dorpsgrenzen heen te kijken en samen als fusieclub verder te gaan. Hiermee is een gezonde vereniging ontstaan en ziet de toekomst er weer rooskleurig uit, vooral voor de jeugd. De fusiecommissie heeft onder andere van de KNVB complimenten gekregen voor de professionele aanpak. Een mooi voorbeeld waarin twee kleine dorpen samen iets groots hebben gerealiseerd.

Sporttalent

In deze categorie werden 2 inwoners gehuldigd.

Op 15 april 2018 behaalde Britt van Boxtel de Nederlandse Kampioenstitel in de categorie Solo Gardedans Jeugd Eredivisie op het Open Nederlandse Kampioenschap DFN (Dance Federation Netherlands). Britt is lid van Dansvereniging Dance Action en danst naast haar solo ook nog in de Gardegroep Evolution en Karaktergroep “Birth of an Indian warrior” De deelnemende dansverenigingen komen uit Nederland en België. Britt bleef in de competitie op ieder toernooi ongeslagen en werd dus met een ruime voorsprong Kampioen.

Ook Sammy Wolff uit Langenboom mocht de bokaal sporttalent in ontvangst nemen. Sammy is 13 jaar en een fanatiek hardloopster. Inmiddels vallen haar presentaties op tijdens uitslagen in diverse hardloopwedstrijden het afgelopen jaar. Sammy loopt door de trainingen bij AV-OSS diverse prijzen bijeen.