Computerhulp Van Langenboomse Zorg Centraal bij D’n Inloop in De Wis in Langenboom. Dit op donderdagmiddagen van 13.30 tot ca. 14.30 uur voor advies en hulp bij het gebruik van mobiele telefoon, tablet en laptop/pc van elk merk en model.

Hebt u Windows 10 naar de versie 1809 geüpdatet? Controleer het door de Windows-toets ingedrukt te houden en snel achter elkaar de letters ‘x’ en ‘y’ te typen. Schuif een beetje naar beneden en onder ‘Windows -specificaties’ staat het versienummer.

Een handige nieuwigheid is het programma om stukjes uit een beeld op het scherm te ‘knippen’ en in een mail of document te ‘plakken’. Handig ter verduidelijking of om iemand ergens op te attenderen.

Roep hiervoor het startscherm op door 1x op de Windows (of Start) knop te drukken en typ onmiddellijk het woord ‘knippen’. U ziet nu een hulpschermpje waarin u kunt aangeven of u direct of na 3 of 10 seconden een knipsel wilt maken. Zodra u een van de keuzes hebt aangeklikt verdwijnen het start- en hulpscherm, het beeldscherm wordt direct of na 3 of 10 seconden dof en u ziet een wit kruisje. Schuif met de muis dat kruisje naar de linkerbovenhoek van het stuk dat u wilt knippen, houdt de linkermuisknop ingedrukt en teken een rechthoek om het te knippen beeld. Zodra u de muisknop loslaat ziet u op een hulpscherm hoe het knipsel eruitziet. Met de gereedschappen uit de bovenbalk kunt u delen accentueren, aantekeningen maken, enzovoorts. Om het knipsel in een mail te plakken opent u een nieuw mailbericht, klik 1x ergens in het tekstveld van de mail, houd de Ctrl-toets ingedrukt en typ 1x de letter ‘v’.

Heb je hierover vragen of kun je hulp in de digitale wereld gebruiken? Kom gerust naar d’n Inloop! Breng de laptop, tablet of mobiele telefoon mee. Bij een kopje koffie of thee proberen we uw vragen te beantwoorden of advies te geven zodat u optimaal gebruik maakt van de digitale wereld. Ons advies en hulp én de gezelligheid zijn gratis.