Op zaterdag 19 januari stond bij muziekvereniging Amicitia in Langenboom alles in het teken van het nieuwjaarsconcert Colors in Concert.

Al vroeg in de ochtend begonnen de leden en vrijwilligers met het ombouwen van gemeenschapshuis De Wis naar een echte concertzaal. Dit onder andere met een mooi podium en een door de Rabobank gesponsord horizondoek. Om 19.30 uur stond alles er klaar voor en gingen de deuren van de zaal open.

Het was een hele mooie avond, die geopend werd door jeugdslagwerkgroep De Beats en het jeugd- en opleidingsorkest. Ze speelde een paar mooie nummers waaronder Blue Danuble Waltzh for boomwhackers. Waarbij ze met gekleurde buizen een wals speelde.

Ook de 30+ klas was van de partij en speelde samen met het orkest van Amicitia een paar leuke nummers. De harmonie vervolgde het programma verder met The Musical Village. Een erg mooi harmonie stuk waarbij een indrukwekkende foto presentatie te zien was van Langenboom. En daar bleef het niet bij. Ook nummers van UB’40, Michael Jackson, Abba, The White Stripes en Marco Borsato werden gespeeld. Slagwerkgroep Dynamic bracht nog een zeer indrukwekkend optreden waarbij de conditie van de slagwerkers op de proef werd gesteld, met het nummer D-Sea Stuff Green Beats. Daarna was het tijd voor een feestje. Met het nummer Happy Colors werd de hele zaal op z’n kop gezet en met een hele lange polonaise in feest stemming gebracht. Aan het eind werd er nog een leuk stukje theater gespeeld horende bij Blue Suede Shoes van Elvis Presly. De danseressen waren hierbij van de partij en er werden een paar grandioze solo’s weg gespeeld door Koen Oberye en Gijs Willemsen. Ook werden er solo’s gespeeld door Nick Emons en Peter van Schijndel. Daarmee was het concert compleet en zeer geslaagd!

Graag willen we alle bezoekers, vrijwilligers, vrienden en sponsoren bedanken die dit geweldige, feestelijke concert mede mogelijk hebben gemaakt. Ook willen we de Rabobank bedanken voor de sponsoring van het horizondoek. Voor foto’s van het concert kijk op www.amicitia-langenboom.nl.