Op 25 januari waren zo’n kleine 40 belangstellenden naar de Wester in Mill gekomen om in de Huiskamer de presentatie van Hub Verstraaten over ‘Oud Mill in beeld’ te komen bekijken.

Ook bezoekers die hun roots in Mill hebben maar nu elders wonen, kwamen kijken. Er werden stoelen bij gehaald en de vrijwilligers van de Huiskamer zorgden dat iedereen een plekje had en voorzien werden van koffie of thee.

De Huiskamer zat gezellig vol en bij de inleiding van de presentatie werd nog eens aangegeven waarom de Huiskamer elke vrijdag open is. De Huiskamer biedt een sociale ontmoetingsplek ten behoeve van nog zelfstandig wonende inwoners, al dan niet met een lichte beperking, uit Mill en directe omgeving en wil hun een fijne dag invulling aanbieden. Dus zeg dit voort.

Na deze inleiding kon Hub beginnen met zijn presentatie. Uit de grote verzameling die Hub inmiddels verzameld had liet hij voor de pauze honderden foto’s de revue passeren. Het waren voor de senior onder ons herkenbare beelden die vooral uit het begin van vorige eeuw kwamen. De herkenbaarheid was heel groot en ieder had wel iets over een foto te vertellen, heel leuk wat voor discussie en reacties er loskwamen. In de pauze werd de discussie nog eens dunnetjes overgedaan, ook door hen die niet meer in Mill wonen maar wel bevestigden wat ze in de beelden herkenden.

Na de pauze kwamen de filmopnamen uit Mill met vooral de tafrelen uit de jaren 50 en 60 aan bod. Meerdere aanwezigen wilden meer weten en vroegen om herhaling of waar men deze beelden kon terugzien. Verwezen werd naar de website van Hub, t.w. https://studio-domeinzicht.jouwweb.nl, waar ongeveer alles terug te zien is. Bij zo’n belangstelling gaan ook de vrijwilligers genieten en een vervolg zou zeker weer mensen naar de Huiskamer trekken.

De volgende themamiddag is 22 februari, dan gaat de aandacht uit naar bewegen. En, nogmaals de Huiskamer is elke vrijdag open van 10:00 uur tot 16:00u voor een praatje waarbij allerlei andere bezigheden naar keuze opgepakt kunnen worden, bijvoorbeeld handwerken, kaarten, breien, sjoelen, biljarten, etc. in ieder geval met aandacht voor elkaar en voor een gezellig samen zijn.

Bekijk een videosfeerverslag van deze middag via de Lokale Omroep Mill en de rubriek video op inmill.nl. Deze werd gemaakt door Hen Daams.