“We bedanken graag alle gasten voor het in ons gestelde vertrouwen en al onze medewerkers voor hun inzet.” (Foto: Cockie Kremers)

De broers Patrick en Stephan Weren uit Mill hadden al langere tijd het idee samen een café te beginnen. Links en rechts hadden ze al naar mogelijkheden gekeken.

“Uiteindelijk viel ons oog op de plek hier aan de Beerseweg waar ooit café Vugts en later van E stond,” vertelt Patrick. “Dat brandde in 1994 af. Wij vonden dit een mooie plek om een horecazaak terug te bouwen.” Dat gebeurde en in 1999 opende Grandcafé ’t Lagerhuis er de deuren.

“Een nieuw café heeft voordelen,” vertelt Stephan, “want je kunt het zo bouwen zoals je het voor ogen hebt. Nadeel is echter dat er dus geen vaste gasten en verenigingen zijn. Want alle clubs die eerst Café van E als clubhuis hadden waren al elders naartoe gegaan.” Echter vanaf de opening liep het direct goed. Patrick: “Al vrij snel werd hier een biljartclub en dartclub opgericht, diverse clubs kwamen terug en ook al snel liep de agenda vol met feesten.”

Dat Hanneke (partner van Stephan) in ’t Lagerhuis terecht kwam, kwam door de drukte van deze feesten en partijen. Hanneke: “Ik werkte al met veel plezier in de horeca. Ze belden me of ik zin had om bij ’t Lagerhuis te komen werken bij grotere feesten. Ze waren net een half jaartje bezig toen ik hier voor het eerst kwam.” Na het werk werd er nog altijd wat gedronken door de medewerkers van die avond. “Steeds vaker bleven Stephan en ik tot het laatst hier zitten. Ik studeerde toen in Eindhoven en woonde daar op kamers. Op woensdag zat ik met mijn telefoon in de hand in de hoop dat Stephan belde om te vragen of ik kwam werken.” Ze werden verliefd, trouwden en vormde een gezin met hun 3 kinderen en alweer een hele tijd zijn Hanneke, Stephan en Patrick gezamenlijk eigenaar van Grandcafé Zalen ’t Lagerhuis.

Naast het verzorgen van feesten, partijen, recepties en bijvoorbeeld koffietafels, organiseert ’t Lagerhuis ook eigen activiteiten. Stephan: “Uiteraard kermis en carnaval, maar ook een evenement als het Prinsentreffen Land van Cuijk, buutavonden en muziekmiddagen en avonden organiseren we zelf. Dat vinden we erg leuk om te doen. Op die manier krijg je weer andere gasten binnen en kun je laten zien wat we zoal hebben en kunnen.” En dat slaat allemaal prima aan. Want uit een behoorlijk grote regio weet ’t Lagerhuis gasten te trekken.

Rond een jubileum kijk je uiteraard ook naar de toekomst. Zijn er speciale plannen die leven bij Hanneke, Stephan en Patrick? “Plannen zijn er genoeg,” vertelt Patrick. “Maar we kunnen niet alles en we willen ons daarom blijven concentreren op waar we goed in zijn: feesten verzorgen.” En dat ze daar goed in zijn blijkt uit de vele positieve reacties. Hanneke: “Vaak krijgen we lieve kaartjes van mensen die hier een feest gehouden hebben met complimenten. We vinden het erg belangrijk dat het feest wat mensen willen geven ook helemaal zo is zoals men het zich had voorgesteld.”

Komende vrijdag 8 en zaterdag 9 februari wordt het 20-jarig jubileum gevierd:

  • Vrijdag 8 februari - BZB, The Wetnecks en DJ Maarten de Groot
    Deze avond is uitverkocht;
  • Zaterdag 9 februari - receptie, Two Stools, René Goossens, Sjieke Bazen en DJ Tom Verweijen
    Start receptie 19.00 uur en vanaf 21.00 uur in verschillende zalen volop feest, toegang gratis;

Check voor meer informatie de Facebookpagina en zie www.lagerhuismill.nl.