Vorig jaar is er voor het eerst dezelfde collecteweek gekozen voor alle 4 de dorpen van onze gemeente. Ook dit jaar gaan we weer in dezelfde week met de collecte-emmer rond. Het tijdstip en de dagen waarop gecollecteerd wordt, kunnen variëren maar vallen wel binnen dezelfde week.

Wat is er veranderd voor alle dorpen?

Vorig jaar nog zag u het goede doel Fonds Verstandelijk Gehandicapten er bij staan. In de tussentijd zijn dit doel en het Revalidatiefonds samengegaan. De nieuwe organisatie heet: HandicapNL. HandicapNL is dé organisatie die mensen met een handicap in Nederland helpt sterker te staan en zorgt dat zij eerlijke kansen krijgen. Ook het Reumafonds ziet u dit jaar niet terug, zij hebben een naamswijziging doorgevoerd. U vindt ze nu terug onder de naam ReumaNederland.
In de dorpen Sint Hubert en Mill zult u verder geen wijzigingen zien.

Wat is er veranderd in Wilbertoord?

De organisatie van de Goede Doelenweek in Wilbertoord heeft er voor gekozen om een minder bekend goed doel toe te voegen maar die wel in Wilbertoord een warm hart toegedragen wordt: Stichting Energy4All. Deze stichting zet zich in om fondsen te werven voor het belangrijke medicijnonderzoek van professor Smeitink en zijn team van Khondrion en het Radboudumc. En daarnaast om de ziekte bekender te maken. Ze gaan ervoor om de genadeloze energiestofwisselingsziekte zo snel mogelijk te kunnen stoppen.

Wat is er veranderd in Langenboom?

De organisatie van Langenboom Loopt voor Goede Doelen heeft de Zonnebloem toegelaten. Tot dit jaar hebben de vrijwilligers van de Zonnebloem huis aan huis loten verkocht. Waar staat dit goed doel voor: Nationale Vereniging de Zonnebloem verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking en dat van haar vrijwilligers door sociale en recreatieve activiteiten mogelijk te maken.

Wij hopen dat u onze goede doelen ook dit jaar weer zult steunen.

Namens:
Goede Doelenweek Wilbertoord
Goede Doelenweek Sint Hubert
Goede Doelenweek Langenboom
Goede Doelenweek Mill