Computerhulp Van Langenboomse Zorg Centraal bij D’n Inloop in De Wis in Langenboom op donderdagmiddagen van 13:30 tot ca. 14:30 uur voor advies en hulp bij het gebruik van mobiele telefoon, tablet en laptop/pc van elk merk en model.

Soms zien we op het beeldscherm van een laptop een mooie gezinsfoto. Alleen jammer dat de langste persoon ‘onthoofd’ is of er staan dikke zwarte balken opzij. Met andere woorden: de foto past niet.

Bij de meeste laptops is de beeldschermverhouding 16:9 (breedbeeld)De foto’s die met een camera zijn gemaakt zijn in de verhouding 4:3 of 3:2. Die foto’s passen niet op het scherm en moeten aangepast worden. Dat doe je als volgt:

  • Open de map met foto’s en klikmet de rechtermuisknop op je familiefoto en kies ‘Openen met’ en ‘Foto’s’.
  • Klik in het programma ‘Foto’s’ achtereenvolgens op ‘Bewerken en maken’, ‘Bewerken’ en ‘Bijsnijden en draaien’.
  • Kies bij ‘Hoogte-breedteverhouding’ voor ‘Breedbeeld 16:9’.
  • Je ziet nu in beeld de bijgesneden foto en kunt door er op te klikken en de muisknop ingedrukt te houden de foto binnen het kader verschuiven zodat iedereen er volledig op staat.
  • Naar je zin? Klik dan op ‘Gereed’ en ‘Een kopie opslaan’.
  • Klik nu in de map met foto’s met de rechtermuisknop op de bijgewerkte foto en kies: ‘Als bureaubladachtergrond gebruiken’.

Zie je nog zwarte randen? Klik met rechts op het bureaublad en kies: ‘Aan persoonlijke voorkeur aanpassen’. Klik onder ‘Kies de gewenste weergave’ op het pijltje rechts in de keuzebalk en kies: ‘Vullen’.

Ben je even de digitale weg kwijt? Kom gerust voor hulp en advies naar d’n Inloop! Breng je laptop, tablet of mobiele telefoon mee. Bij een kopje koffie of thee beantwoorden we vragen of geven advies zodat je optimaal gebruik maakt van de digitale mogelijkheden. Ons advies en hulp én de gezelligheid zijn gratis.