Wie wordt er niet verliefd op haar beeldschone afwisselende landschap? Haar opwaaiende stuifzanden in de herfst? Haar bloeiende boomgaard in het zachte voorjaarslicht?

Op de Maashorst leeft de natuur op het ritme van de seizoenen. Stel je toch eens voor dat je hier voor altijd zou kunnen blijven. Zelfs als je er ooit niet meer bent. Tussen de bloemen in het gras. Bij dat stille vennetje, die oude eik, of een andere bijzondere boom. Heeft u wel eens nagedacht over een eeuwige plek in de natuur? Op onze natuurbegraafplaats kunt u een mooie plek voor later reserveren.

Informatiemiddag 24 maart

Op zondag 24 maart bent u van harte welkom op onze locatie aan de Franse Baan in Schaijk. We verwelkomen u tussen 12.00 en 15.00 uur met koffie en gidsen u graag door de prachtige natuur van ons gebied. Om 12.00 en 14.00 uur zijn er lezingen waarin we u alles vertellen over natuurbegraven, urnengraven, herbegraven en financiële onderwerpen als verzekeringen en de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Uiteraard beantwoorden we graag al uw vragen. Aansluitend aan de lezingen bent u van harte welkom om met onze natuurbeheerder een wandeling te maken in het gebied.

Natuurbegraven: heel natuurlijk

Een oeroude traditie in een oeroud gebied. In de regio werden al in de bronstijd en de vroege ijzertijd vorsten en dierbaren begraven. Natuurbegraven is dus niet alleen de vroegste manier van begraven, maar ook heel natuurlijk. Terug naar de natuur. De vicieuze cirkel van het leven. Op natuurbegraafplaats Maashorst zien we het als onze missie om die natuur een beetje mooier en groener te maken. Met zorgvuldig beheer en het investeren in de ontwikkeling van onze natuurbegraafplaats, dragen we bij aan (het herstel van) de biodiversiteit en maken we nieuwe natuur. Uiteindelijk worden ook de graven opgenomen in de natuur. In de toekomst zorgt onze partner Natuurmonumenten voor het beheer.

Over Natuurbegraafplaats Maashorst

Je vindt onze natuurbegraafplaats bij Schaijk. Maashorst telt 26 hectare en sluit aan op het gelijknamige en grootste aaneengesloten natuurgebied van onze provincie. Natuurbegraafplaats Maashorst is tussen zonsopkomst en zonsondergang vrij toegankelijk voor iedereen. Wandelaars, fietsers en mijmeraars genieten van de natuurpracht. Nabestaanden ervaren er de troost en helende kracht van de natuur. Ook planten en dieren voelen zich thuis. De geelgors zingt hier haar betoverende lied. De rode bosmier, groene specht en kleurrijke vlinders profiteren van de boskamers die we creëren. Omdat de zon op deze open plekken in het bos de grond verwarmt, kan flora groeien en bloeien en groeit het aantal (nieuwe) diersoorten. Ook de veldleeuwerik, rugstreeppad, dassen, reeën, amfibieën, reptielen en talrijke vogels leven op Maashorst.

Bent u nieuwsgierig, maar verhinderd op 24 maart? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende ontmoeting. Wij staan altijd voor u klaar.

Franse Baan 2
5374 RS Schaijk
0486-745006
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.maashorst.nl