Workshop leerlingendag 2018 in Langenboom

Een aantal jaren geleden is door drie muziekverenigingen van de gemeente Mill en Sint Hubert, Amicitia Langenboom, St. Willibrord Mill en Ons Genoegen St. Hubert, de handen ineen geslagen om te komen tot een gezamenlijke muziekopleiding.

Deze samenwerking en betrokkenheid tussen leerlingen, docenten en de orkesten wordt als zeer positief ervaren. Het geeft de leerlingen een goede basis, het vertrouwen en begeleiding die zij verdienen. Naast de lessen en de muziekexamens, worden er door de muziekverenigingen diverse activiteiten voor hun leerlingen georganiseerd o.a. kerst- en nieuwjaarsconcerten en vinden er voorspeelmomenten plaats.

Een keer per jaar wordt er een gezamenlijke leerlingendag georganiseerd. Dit jaar is de organisatie van dit geweldige muziekspektakel in handen van de leerlingenbegeleiding van Harmonie Ons Genoegen. De leerlingendag vindt plaats op zaterdag 6 april aanstaande in Gemeenschapshuis de Jachthoorn in Sint Hubert. Er hebben zich al ruim 65 leerlingen aangemeld.

Plezier staat voorop

Het is de vierde keer dat de leerlingendag door de gezamenlijke muziekverenigingen wordt georganiseerd. De leerlingencommissie en enkele bestuursleden zijn al een hele tijd vol enthousiasme bezig om er een leuke, leerzame muzikale dag van te maken. Plezier en gezelligheid staan hierbij voorop. Uiteraard krijgen zij op deze dag hulp van een aantal enthousiaste docenten van de muziekopleiding en van dirigente Annet Jans van Harmonie Ons Genoegen, tevens docente koperinstrumenten.
Want wat is er leuker dan muziek maken? Samen muziek maken natuurlijk!

Spelen in een groot orkest

Annet Jans is al maanden volop bezig met de voorbereiding van deze leerlingendag. In het eerste deel van de middag zal er in groepen worden geoefend onder de deskundige leiding van enthousiaste, ervaren en zeer gekwalificeerde muziekdocenten. Dat zijn: Sjack Esmeijer voor slagwerk, Marieke van der Lee voor klarinet en dwarsfluit, Marjo van der Locht voor blokfluit en Annet Jans voor het koper. Na de pauze wordt met iedereen gezamenlijk gerepeteerd.

Ten slotte, zullen de leerlingen deel gaan uitmaken van een heus orkest, aangevuld met leden die het zware koperwerk bespelen. Dit orkest zal enkele muziekstukken ten gehore gaan brengen. Verder krijgen ook de blokfluitleerlingen en de slagwerkers een rol in het grote geheel.

Hierbij nodigen wij alle ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, ooms, tantes en natuurlijk ook alle andere belangstellenden van harte uit om deze geweldige afsluiting van de leerlingendag 2019 bij te wonen. Het concert vindt plaats op zaterdag 6 april aanstaande in Gemeenschapshuis de Jachthoorn Sint Hubert en begint om 17.15 uur en zal rond 18 uur afgelopen zijn.