Afgelopen jaar is de groep jeugdleden van toneelvereniging Miamtoca behoorlijk ververst. Een aantal jeugdleden zijn overgestapt naar de volwassenen en enkele jeugdleden zijn gestopt. De komende weken willen we de leden even voorstellen.

Al enkele jaren lid van de vereniging is Tessa van den Heuvel. Dit jaar speelt zij mevrouw Dijkstra, aanvoerster van het actiecomitee. Samen met twee andere dames probeert ze tevergeefs om Huize Smedt te ontsmetten. Ze breekt zelfs midden in de nacht in om schoon te maken. Om niet opgesloten te worden door de politie moet ze zelfs viezigheidslessen volgen.

Marleen Peters is dit jaar begonnen bij de jeugd. Als mevrouw Klaverhof raakt ze helemaal enthousiast bij het zien van zoveel vuiligheid. Ze is niet zo dapper als mevrouw Dijkstra maar niet zo bang als mevrouw Pieterse. Eigenlijk is ze de ideale verbinding tussen de beide andere dames. Ze vindt het wel spannend maar dan leuk spannend.

Sanne Verheijen is ook nieuw dit jaar. Ze is de derde dame van het actiecomitee. Vindt alles heel spannend, moet voortdurend plassen en wil eigenlijk helemaal niet. Ze komt heel even in opstand tegen de bazige mevrouw Dijkstra maar niet voor lang.

Megan Arenz maakt ook haar debuut. Als Koosje de kok raakt ze helemaal in paniek als haar keuken ’s nachts schoongemaakt wordt. Ze denkt zelfs aan spoken. Maar ja spoken bestaan niet… toch… Ze gaat op onderzoek en ontdekt tenslotte wat er aan de hand is.

Sil Lucassen is in dit artikel de enige jongen. Sil staat deze keer voor de vierde keer op het toneel. Hij is Eps, een oude huisgeest die al honderden jaren in Huize Smedt woont. Hij kan er niet tegen als er zoveel rommel en viezigheid is in huis. Hij begint op te ruimen. En dat valt op.

De voorstellingen vinden plaats in Myllesweerd. Op zaterdag 11 mei begint de voorstelling om 19.30 uur en op zondag 12 mei om 14.30 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij Primera Schipperheijn. Een kaartje kost € 5,00 p.p. Er zijn 100 kaartjes per voorstelling beschikbaar. Toneelvereniging Miamtoca heeft er voor gekozen om de voorstelling in de kleine zaal van Myllesweerd te spelen. Ben er dus snel bij!

In ‘Gewoon lekker vies’ draait het om Huize Smedt. Kinderen worden hier naartoe gestuurd om te leren weer vies te worden. Daar hebben ze in Huize Smedt zo hun methodes voor. Dat niet iedereen dat kan waarderen is wel duidelijk. Er gebeurt veel in Huize Smedt. Zoveel dat er zelfs artikelen in de krant verschijnen. Wat er allemaal gebeurt? Kom kijken op zaterdag 11 of zondag 12 mei a.s. en laat je nette kleding maar in de kast hangen.

Meer weten over toneelvereniging Miamtoca? Volg ons op Facebook of neem contact op met het secretariaat via email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..