Doorgewinterde rockers presenteren hun vijfde album

Ter introductie van het nieuwe album “Hugging the Curves” organiseren de Eightball Boppers een speciale release-party. Op zaterdagavond 11 mei zal in café/zaal Royal aan de Kerkstraat in Mill de CD officieel worden gepresenteerd met een bijzonder programma. Toegang is gratis.

Een jaar of vijf na het vorige album vonden de Eightball Boppers het weer eens tijd worden om een nieuwe collectie samen te stellen uit de hoogtepunten van hun meer dan 150 liedjes tellende repertoire.

Duits elektronisch

Eigenlijk al vanaf 1983 bespelen de vier rockers uit Mill, Sint Anthonis, Rijkevoort en Ledeacker het rockabilly repertoire en nog altijd met veel plezier. Elke week blijven ze trouw repeteren en weer nieuwe (of oude) liedjes instuderen. En dat levert soms pareltjes op die het waard zijn om voor het nageslacht bewaard te blijven. Daarom ziet nu de vijfde CD van de Eightball Boppers het licht, geheel in eigen beheer opgenomen (in het oefenhok) en geproduceerd. Het schijfje heet “Hugging the curves”, vrij vertaald “plat dur d’n bocht”. Het bevat 14 tracks, waaronder eigen nummers, traditionele rockabilly uit de fifties en modernere nummers in een rockabilly jasje. Het streven was een afwisselend plaatje te maken met snelle, dansbare, wilde en gewoon gekke nummers, zoals “Autobahn” , een Duits elektronisch instrumentaal werkje dat in oorsprong wel heel ver afstaat van rockabilly, maar nu toch een bijzondere bewerking heeft gekregen.

Guest stars

Om de geboorte van het nieuwe album te vieren organiseert 8BB een speciale CD-presentatie. Op 11 mei zal in café/zaal Royal in Mill de CD officieel worden gereleaset met een bijzonder programma. In totaal zes gastzangeressen zullen het podium betreden en samen met de Eightball Boppers enig female repertoire ten gehore brengen. Dat is vooral rockabilly muziek, met ook kleine uitstapjes naar ska, rock, gipsy en blues.
Maria, Elisa en Angelique, de drie zangeressen van Back on Track uit Sint Anthonis en Venraij, zullen gezamenlijk het podium vullen en ook hun eigen backing vocals verzorgen. Daarnaast zullen Esther uit Langenboom, Diane uit Asten en Maria uit Nijmegen/Haps zich van hun beste kant laten horen.

Sfeermakers

Op 11 mei zal de avond verder opgeluisterd worden door de altijd in stijl aangeklede dansparen van boogiewoogieclub The Thunderbirds uit Waalwijk. Zij zijn welbekend als grote sfeermakers, onder meer tijdens de Millse Fiftiesdagen.
Tijdens de release-party is de CD voor het eerst te koop, voor slechts 10 euro, en liefhebbers kunnen ‘American-style’ hun exemplaar laten signeren door de 8BBoppers. Dat is overigens geen garantie dat ie meer waard wordt. De CD-presentatie op 11 mei start om 20.00u en is gratis toegankelijk. Kleding in stijl wordt op prijs gesteld.

Meer informatie: www.8bb.nl - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..