Tijdens het Gezond leven Event op zaterdag, 18 mei in City Resort in Mill zullen er interessante lezingen worden gehouden door verschillende organisaties op het gebied van leefstijl en gezondheid.

Het event zelf met drie pleinen in de grote hal wordt gehouden van 11.00 tot 17.00 uur. Een gezondheidsplein met informatiestands, een sportplein met demonstraties van sportactiviteiten uit de regio en een Goei Leven plein met lekkere en gezonde hapjes en drankjes. Het event is geschikt voor jong en oud en de toegang is gratis. Bij binnenkomst ontvangen de bezoekers een plattegrond en programma. Dit event is mede mogelijk gemaakt door een Leefbaarheidsbijdrage door de gemeente Mill en Sint Hubert. Wethouder Erik van Daal zal om 11.00 uur de openingshandeling verrichten.

Lezingen

Het zijn 8 lezingen van max. 30 minuten in zaal Europa van het City Resort. De lezingen worden tijdens het event aangekondigd. Bezoekers van het event kunnen naar de lezingen gaan luisteren. Om 11.30 uur bijten Guus Fonteijn en Elly Meijnders de spits af met een lezing n.a.v. hun bevindingen van interviews met professionals uit de gezondheids- en welzijnssector. Hieruit is de brochure “Leefstijl is de dirigent van je leven” voortgekomen. Om 12.00 geeft Yvon Dieks van de GGD haar visie op Positieve Gezondheid. Om 12.35 is de Vrouwenpoli Boxmeer aan de beurt en geeft Frank van Heerebeek een lezing. Om 13.10 zijn diabetes kader huisarts Jacqui van Kemenade en Wim Tilburgs van Stichting “Je leefstijl als medicijn” aan het woord. Om 13.45 wordt het onderwerp “Bewegen doet wonderen” door Bert Jan van Veen van de Harteraad Academie en de Hartstichting belicht. Een lezing over slaapapneu wordt om 14.20 uur verzorgd door Jos van Beers van de Apneu Vereniging. Om 14.55 is de Vrouwenpoli Boxmeer weer aan de beurt. Geertje Baltussen, medisch thermografist vertelt over de rol van thermografie bij borstonderzoek. Om 15.30 uur is als laatste Fysiotherapie Mill aan het woord. Edwin van der Locht is gespecialiseerd in het begeleiden van patiënten met etalagebenen en vertelt daarover.

Kinderen

Bovendien zijn er kinderactiviteiten als proeven en koken, boogschieten en klimmen en workshops djembé en slagwerk.

In de Beweegtuin aan de overkant van City Resort maak je onder leiding van een instructeur elk uur kennis met de beweegtuin, incl. instructies over de QR codes.

Bij Fitland real fitness doe je een test om je vitaliteit en sterkte te meten. De sterkste en fitste man en vrouw winnen een maand gratis sporten.

Er ligt een proefcircuit voor het zelf uitproberen van elektrische fietsen door Thijs Hendriks tweewielers.

Meer informatie in de Neije krant, Maasdriehoek, Arena www.hartinactiemill.nl, Facebook Gezond leven event.

Het Gezond leven event op 18 mei is geschikt voor jong en oud en is gratis toegankelijk.