Vele bezoekers, zowel leden als niet leden, waren zondag 28 april aanwezig tijdens de open dag van vereniging ZorgSchakel Sint Hubert.

De Jachthoorn was goed gevuld en de bezoekers genoten van een kopje koffie en oud Hollandse spelen. Rond half twaalf nam wethouder van Daal met een wel luidende fietsbel de Duo fiets officieel in gebruik. Er werd gelegenheid geboden om een rondje te fietsen. Uitleg werd gegeven over het reserveren en gebruik.

Om 12:00 vertrokken de bezoekers met Duo fiets naar het terrein van het kunstwerk op het terrein hoek Korenbloemstraat - Voordijk. Daar hingen bezoekers kettingen op en onthulde wethouder van Daal het kunstwerk door een verbinding te leggen (ketting) tussen het grote kunstwerk en een kleiner schaalmodel. Kees Albers droeg een voor die gelegenheid geschreven gedicht voor.
Het kunstwerk symboliseert de leefbaarheid in Sint Hubert.
De schakels symboliseren niet alleen de naam van de vereniging, maar ook de verbindingen tussen mensen in Sint Hubert.
Door elkaar te accepteren zoals men is en door samen activiteiten te organiseren blijft men fit. Hierdoor blijven mensen met plezier in Sint Hubert wonen. Men ging daarna weer terug naar De Jachthoorn waar men zich kon laten informeren over alle activiteiten van vereniging ZorgSchakel Sint Hubert. Nog snel een kopje koffie of even deelnemen aan een van de oud Hollandse spelen en het was weer tijd om naar huis terug te keren. Het was een gezellige drukke open dag waarin de ZorgSchakel heeft laten zien wat zij allemaal in huis heeft.

Zie voor een videoverslag van deze open dag, gemaakt door Hen Daams van de L.O.M. o.a. de rubriek video op inmill.nl en uitzending gemist op www.lokaleomroepmill.nl.