Muziekvereniging St. Willibrord nodigt iedereen die héél graag muziek wil leren maken van harte uit!

Wanneer?

Op zaterdag 25 mei a.s. mag iedereen geheel gratis en ongedwongen, kennis maken met diverse instrumenten en slagwerk.

Waar?

Wijkaccommodatie De Wester, Havikstraat 1 in Mill van 17.00 - 18.00 uur.

Muziek, waar is het niet?

Overal ter wereld en bij elke gelegenheid kan muziek een belangrijke rol spelen. Bij leuke of minder leuke dingen in het leven, bij grote en kleine evenementen. Onderweg of thuis voor de buis.
En hoe mooi is het als je zelf hierin een rol kan spelen. Simpel weg door een instrument te leren bespelen. En later alleen of samen met anderen muziek kan maken. In een band, een groot orkest, in eigen land of in het buitenland. Of in je eigen dorp bij je eigen muziekvereniging.

Muziek maken kan iedereen!

De basis voor het maken van muziek ligt uiteraard bij het volgen van muzieklessen, gegeven door deskundige muziekdocenten en met ondersteuning van goede leerlingbegeleiders bij Muziekvereniging St. Willibrord in Mill. Hele jonge kinderen vanaf 6 jaar kunnen al muzieklessen volgen, zij leren dan muziek maken op blokfluit.
Vanuit de muziekopleiding met de keuze van het juiste instrument, dat bij jou past, kan je na het behalen van het A-diploma aansluiten bij het leerlingenorkest. Daarna, bij het behalen van het B-diploma kunnen zij de sprong maken naar het harmonieorkest.
En natuurlijk kan je doorgaan voor nóg meer diploma’s. Maar belangrijk is dat jong en oud muziek kunnen blijven maken, nu en in de toekomst.

Mysterious Guest

Ook dit jaar zullen de vele belangstellende kinderen en volwassenen weer op een ludieke, spannende manier wegwijs gemaakt worden in de wereld van muziek, de verschillende instrumenten en het muziek maken zelf. Hoe klinkt de muziek van een lief sprookje? Hoe kan je met een heel orkest laten horen dat iets wel héél erg eng is.
Hoe klinkt blije muziek, of juist verdrietige muziek? Waar krijg jij kippenvel van?
Wat voor instrumenten zijn er allemaal en wat vind jij mooi klinken? Wil jij graag zelf een instrument leren bespelen?
Misschien wil je later wel graag voor een orkest staan als dirigent, wow? Hoe cool is dat?
De Mysterious Guest loodst, samen met de orkestleden en de dirigent, jou door al die vragen die je hebt heen, zodat jij een goede keuze kunt maken. En in ieder geval veel informatie hebt om er nog eens thuis goed over na te denken.
Wil ik dit echt?

Wil jij meedoen?

Dat vragen wij aan jou! Dan is dít jou kans om je nieuwsgierigheid er flink op los te laten en vragen te stellen.
En ook mag je natuurlijk proberen op een instrument te blazen, op een trommel te slaan of op die enorme pauken of gong.

Want één ding is zeker: “Muziek maken is leuk, muziek maken maakt je slim, samen muziek maken is nog leuker én zeker gezellig!”

Je bent van harte welkom op zaterdag 25 mei a.s. van 17.00 tot 18.00 uur in Wijkaccommodatie De Wester in Mill.