Op woensdag, 5 juni vindt om 13.30 uur een informatiemiddag plaats in Myllesweerd in Mill. Zaal open om 13.15 uur, toegang gratis.

Titel “Zorg en ondersteuning thuis: ik regel het zelf!”. De middag wordt georganiseerd door de Werkgroep Zorg en Ondersteuning Thuis van het Lokaal Beraad Ouderenbeleid gemeente Mill en Sint Hubert. De werkgroep bestaat uit professionele hulpverleners en vrijwilligers van verschillende organisaties.

Stappen

In vier stappen neemt de werkgroep u mee over de weg die u kunt bewandelen als u zelf zorg thuis wilt regelen. In deze tijd komt immers zoveel op u af qua informatie en regelingen, dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Drie inleiders uit verschillende disciplines leiden u hier doorheen, zodat u de weg gaat weten om thuis in uw eigen woning te kunnen blijven wonen. Welke regels zijn er, wat moet ik doen om hulp te krijgen, hoe zit dat met de Wmo en de gemeente, wie en wat heb ik zelf om mij heen, die mij kunnen helpen. Zorg voor mij thuis: hoe werkt dat en wat kost mij dat allemaal.

Interactief

Na de pauze neemt de werkgroep u op een ludieke manier mee over de paden van de regelgeving via vragen, waarop u vast het antwoord weet. En bent u daarna benieuwd hoe u al die mensen kunt bereiken, dan krijgt u een mooie en informatieve bellijst mee naar huis. Kortom, een interessante, leerzame en boeiende middag om de deur voor uit te gaan.

Vervoer

Indien u vervoer nodig heeft van uw huis naar Myllesweerd, dan kunt u bellen met de Vervoersdienst van de Ouderen Hulp Dienst van de SWOM op maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen van 09.00 - 11.00 uur, tel. 0485-455470.