Computerhulp Van Langenboomse Zorg Centraal bij D’n Inloop in De Wis in Langenboom op donderdagmiddagen van 13:30 tot ca. 14:30 uur voor advies en hulp bij het gebruik van mobiele telefoon, tablet en laptop/pc van elk merk en model.

Een handig programma is het programma ‘Knippen en aantekenen’. Stel; je ziet iets interessants op een webpagina en wilt een stuk van de pagina doorsturen.

  • Laat de webpagina waaruit je wilt knippen open staan.
  • Open nu het programma “Knippen en aantekenen” door op de Windows toets te tikken en onmiddellijk daarna te typen “knippen”. Je ziet een hulpscherm waarop de naam van het programma al gekleurd is. Met ‘Enter’ open je het programma.
  • Onder de pijltjes naast de knop ‘Nieuw’ kun je kiezen om direct of na 3 of 10 seconden een opname te maken. (de tijdvertraging gebruik je als je ‘door moet klikken’ om iets in beeld te brengen)
  • Na het maken van een keuze wordt het hele scherm transparant grijs. Door nu met het ‘kruis’ een rechthoek te tekenen om het te kopiëren deel wordt het geselecteerde stuk helder. Als het naar je zin is laat je de muisknop los en opent het scherm van het programma met daarin het geselecteerde stuk of beeld.
  • In het midden boven in beeld kun je nu kiezen uit verschillende gereedschappen om iets te benadrukken. Zodra het naar je zin is open je een nieuwe mail, klikt ergens in het tekstveld en ‘plakt’ het stukje met aantekeningen in de mail (met Ctrl+v)

Wil je een demonstratie of ben je ergens anders even de digitale weg kwijt? Kom gerust naar d’n Inloop! Breng je laptop, tablet of mobiele telefoon mee. Bij een kopje koffie of thee beantwoorden we vragen of geven advies zodat je optimaal gebruik maakt van de digitale snelweg. Ons advies en hulp én de gezelligheid zijn gratis.