Foto: Cockie Kremers

Op zaterdag 1 juni opende Feestcafé Jantje aan de Graafseweg in Langenboom de deuren. Toen met een proefavond die al een vol café en terras trok.

Komende zaterdag 15 juni staat de officiële opening op het programma. Dat met van 20.00 uur tot 21.00 uur een receptie en vanaf 21.00 uur een avond vol muziek, entertainment en de CD presentatie van Michael van der Plas.

“Een gezellig café waar men zowel aan de bar als op het terras wat kan drinken, waar men kan darten en buurten, maar waar ook regelmatig een echt feestje te vinden is.” Zo omschrijft Wendy Mangel (1974) Feestcafé Jantje in Langenboom. “In Nijmegen hebben we al een hele tijd een studentencafé. Dat is echt super om te doen. Feestcafé Jantje is wat anders, hier willen we gewoon een gezellig café zijn waar iedereen zich thuis kan voelen. Daarom gaan we ook diverse activiteiten organiseren zoals creatieve workshops, activiteiten voor bijvoorbeeld familie en vrijgezellenfeestjes en hebben we 2 professionele dartbanen. Hiervoor zoeken we ook nog dart-teams, zodat we een eigen dartclub op kunnen richten en deel kunnen nemen aan competities.”

Op zoek was Wendy eigenlijk niet echt naar een extra horecazaak. “Wij kennen Amy van Wok de Beleving al een hele tijd. Toen we hier weer eens kwamen eten, zagen we toevallig de deur openstaan van dit café. Dat was 4 weken geleden. Al voor we thuis waren had ik een beeld in mijn hoofd hoe hier een mooi en gezellig café van te maken zou zijn.” Het bleef niet bij alleen een gedachte. “Nee, ik hou van omgaan met mensen, samen met anderen zaken organiseren en mensen een gezellige avond bezorgen. Dus nog diezelfde week zijn we in gesprek gegaan met Amy en sinds 1 juni zijn we officieus open en vanaf komende zaterdag is het officieel.” Samenwerking met de Beleving is er ook. “Zeker, zo kan men bij de Beleving eten, de escaperooms gebruiken en de avond beginnen of afsluiten hier in Feestcafé Jantje.”

Michael van der Plas, bekend van Oh Oh Cherso, heeft tijdens de opening van Feestcafé Jantje zijn Cd-presentatie. Michael: “Ik ken Wendy van mijn feestcafé in Spanje en haar café in Nijmegen. Het is altijd gezellig met haar. Toen ik hoorde van de opening in Langenboom leek het me top om dat te combineren met mijn Cd-presentatie. We gaan er echt een feestje van maken.” Dat het een feest wordt weet Michael zeker. “Langenboom is Brabant toch? Daar is het altijd feest, dat merk ik bij mijn optredens daar. Ik zou er zelf nog wel een café willen beginnen.”

Opening zaterdag 15 juni

Van 20.00 uur tot 21.00 uur is er een openingsreceptie. Vanaf 21.00 uur zijn er diverse muzikale optredens. Naast de Cd-presentatie van Michael van der Plas hoort en ziet u er Damian Wulff, Nelis Heesbeen, Wesley Broens, Jordan Peeters en Maurice v.d. Toorn.

Feestcafé Jantje
Graafseweg 89, Langenboom (Naast Wok-restaurant de Beleving)

Like ook de Facebookpagina van Feestcafé Jantje om niets te missen.