Van bloem naar bloem. Veelkleurige vlinders en zoemende bijen vliegen tevreden over Maashorst. De bloemrijke graslanden, de boskamers en de boomgaard met fruitbomen. Welkom in de prachtige natuur van een Brabants oergebied.

Iedereen vindt hier iets anders. Rust, ruimte. Inspiratie, troost of kracht. De stilte van de natuur kent vele geluiden.

Op Maashorst geloven we in de kracht van ontmoeten. Wandel je met ons mee? Op zondag 23 juni staan we tussen 11.00 en 16.00 uur voor je klaar om je in een open en ontspannen sfeer te inspireren, rond te leiden en uiteraard al je vragen over dit prachtige natuurgebied en natuurbegraven te beantwoorden. Maar voel je ook vrij om zelf even in alle stilte van de natuur te genieten.

Eeuwige natuur

Heb je wel eens nagedacht over een eeuwige plek in de natuur? Voor als je er ooit niet meer bent? Onder de wiegende takken van een bijzondere oude boom. Aan de rand van het bos of bij een stille ven. Op natuurbegraafplaats Maashorst kun je een mooie plek voor later reserveren. Hoewel nog lang niet iedereen met natuurbegraven bekend is, is het zo oud als de mensheid en heel natuurlijk. In vroege beschavingen was de natuur een plek voor ceremonies, maar ook de laatste rustplaats. Een plek om geliefden te eren en gedenken. De cirkel van het leven. Terug naar de natuur.

Mooi groen en sterk

Op natuurbegraafplaats Maashorst zien we het als onze missie om die natuur een beetje mooier en groener te maken. We beheren en ontwikkelen het natuurgebied zorgvuldig. We versterken de natuur, maken nieuwe natuur en herstellen en bevorderen de biodiversiteit. Zo kan Maashorst groeien en bloeien. Iedereen die een plekje bij ons reserveert, zorgt ervoor dat de natuur voor altijd natuur blijft. Uiteindelijk worden ook de graven in de natuur opgenomen. In de toekomst zorgt onze partner Natuurmonumenten voor het beheer van het gebied. En de natuur zelf.

Thuis op Maashorst

Wandelaars, fietsers en mijmeraars genieten van de natuurpracht op Maashorst. Ook planten en dieren voelen zich hier thuis. De geelgors zingt haar betoverende lied. De rode bosmier, groene specht en kleurrijke vlinders profiteren van de boskamers die we creëren. Omdat de zon op deze open plekken in het bos de grond verwarmt, kan flora groeien en bloeien en groeit het aantal (nieuwe) diersoorten. Ook de veldleeuwerik, rugstreeppad, dassen, reeën en talrijke vogels en een imposante mierenkolonie leven op Maashorst. Je bent van harte welkom om het zelf te ervaren.

Altijd vrij toegankelijk

Je vindt onze natuurbegraafplaats bij Schaijk. Maashorst telt 26 hectare en sluit aan op het gelijknamige en grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant. Ben je nieuwsgierig en wil je kennis maken, maar ben je verhinderd op 23 juni? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvende ontmoeting. Je bent zeven dagen per week welkom op Maashorst. Het natuurgebied is tussen zonsopkomst en zonsondergang altijd vrij toegankelijk voor iedereen.

Natuurbegraafplaats Maashorst
Franse Baan 2, Schaijk
0486 745 006
www.maashorst.nl