Tijdens het door Ontdek Mill georganiseerde Goei Leven Beleven in en rond de kerk, zullen er komende zaterdag rond 22.15 uur ook enkele mensen abseilen van de kerktoren.

Hierbij krijgen een aantal muzikanten een eigen podium op hoog niveau. Dit niveau, op zo’n 35 meter hoogte, zal gereserveerd zijn voor een gelegenheidskwintet dat bestaat uit bevriende muzikanten.

Willem Hermans uit Mill is door de organisatie van ‘De kerk unplugged’ gevraagd om tijdens het abseilen ‘een bijzonder optreden’ te verzorgen vanuit de galmgaten van de Willibrorduskerk. Willem heeft daarop enkele bevriende muzikanten gevraagd om dit samen met hem te gaan doen. Zij waren meteen heel enthousiast om hier hun medewerking aan te verlenen; op zo’n unieke locatie een optreden verzorgen is natuurlijk vet om te doen. Samen zijn ze tot de keuze gekomen van het bijzondere nummer dat gespeeld zal gaan worden.

Deze muzikanten kennen elkaar via de Millse harmonie en het Vierdaagseorkest.

Het gelegenheidskwintet zal bestaan uit: Nick Nas (trompet), Eric Paardekam (bastrombone), Erno Schouren (trombone), Dennis van Zoerlandt (hoorn) en Willem Hermans (trompet).

De muzikanten hebben een stuk gekozen dat velen bekend in de oren zal klinken. Welk stuk het is, blijft nog even een verrassing. Maar dat het een uniek optreden zal zijn, is zeker.

Uniek en op grote hoogte.

Nadat de abseilers veilig op de grond staan start er een drumsolo van (oud) Millenaar Paul Adriaansen. Daarna kan men genieten van geprojecteerde beelden op de kerktoren via lichtkunst.