Men waande zich op zaterdag 29 juni even op een dorpsplein in een mooi Frans dorpje. Overal lachende en genietende mensen van alle leeftijden, terrassen, eet- en drankstandjes, kijken naar kunst en luisteren naar muziek in en rond de kerk, verrassende muzikale bijdrages vanuit de kerktoren, waaghalzen die abseilen en vervolgens prachtig geprojecteerde beelden uit het verleden op de kerktoren, gezellig met elkaar buurten en dat allemaal op een zomerse zwoele avond.

Maar dat was niet in Frankrijk, maar gewoon in ons eigen Mill. “Het was een fantastische dag,” vertelt Ad Berends. Namens Ontdek Mill een van de initiatiefnemers van het Goei Leven Beleven in het Land van Cuijk én KerkUnplugged. “Op veel plekken in het Land van Cuijk was er vorig weekend wat te beleven. In Mill kozen we ervoor alles te concentreren op 29 juni in en rond de kerk. Vorig jaar deden we dat voor het eerst en daar waren we al zeer tevreden over. Maar dit jaar was het helemaal super. We hebben zo enorm veel positieve reacties gehad, een mooie waardering voor al die mensen die ons hebben geholpen en vrijwillig de handen flink uit de mouwen hebben gestoken op welke wijze ook.”

Ad geeft aan dat het vooral door de vele enthousiaste vrijwilligers komt dat men in Mill zoiets kan organiseren. “We zijn ergens in februari begonnen met een klein initiatief groepje met oa de inspiraties van Ingeborg, Marius en Anita, Frank van Lith en Nicky Swartjes en niet veel later is een grotere groep creatieve inwoners aangesloten om te bedenken wat zoal past bij het thema een Goei Leven Beleven en, hoe dat alles met beperkt budget uit te voeren. Dan komen er echt veel mooie plannen. Daar zijn we mee verder gegaan en het programma werd steeds concreter tot het moment dat het programma staat.”

Men kon een beroep doen op een enorme groep vrijwilligers. “Je hebt een aantal mensen nodig die in een kleiner groepje de organisatie doen. Maar om het dan allemaal daadwerkelijk uit te voeren, daar komen echt heel veel mensen bij kijken. Gelukkig hebben we erg veel enthousiaste inwoners die je maar hoeft te vragen en men is er, daar ben ik echt heel TROTS op. Ook voor het lenen van materiaal kunnen we bij veel particulieren en ondernemers terecht. Zonder al die hulp is een evenement zoals dit, wat gratis toegankelijk is echt niet te organiseren, Mill op z’n best. Maar ook de geweldige bijdrage én inzet van onze harmonie Sint Willibrord en het grote orkest van de Black Pearls Wanroij, de solo artiesten echt fantastisch, wat een mooie complimenten dat we daarvoor gekregen hebben, zij hebben het ook absoluut verdient. Dit alles samen maakt hét feest en de gezelligheid!”.

Inzet en hulp was er van Ingeborg Vriends - van der Steijn, Anita Van Kraaij, Marius van Kuppeveld, Peter Verstraten, Pieter vd Elzen, Pieter Rutten, Piet Toonen, Frank van Lith – Pastoor Ad van der Meijden en kerkbestuur, Toon Willems, John Kerstens, Bart van Hees & bestuur Ontdek Mill, horeca-ondernemers Mill en dan met name Nicky Swartjes, het Myllesweerd team en Hans Rutten & Corina, Danielle Kremers, Gerdy Nooijen, Hylke Kerstens vanuit Juliana 100 jaar, onze kassa-dames onder leiding van José van Oijen, fotografen Cockie Kremers en Kristel Beelen-Hendriks Mooi&Mooi, de kunstenaars Christine van Soest, Bert Verweijen, Lucien vd Ven, Carel Copier en Frans Linders met het werk van zijn broer Ben en werk van Kees Bastiaans , alle muzikanten en alle zangeressen, Paul Adriaansens, Willem Hermans en zijn team blazers boven in de toren, Marcel en Ronald Peters met hun prachtige muziek met vaak ‘Millse’ teksten, Monique Grunder en Jolanda Hermans, de solisten en sjouwers van de Harmonie St. Willibrord en van Black Pearls Wanroij, Jack Roijendijk en team, Henri Kremers en het Kremers-team, Mieke en Annie, de heerlijke soep van Marius van Kuppeveld met de Asperges van Frank en Joost van Lith, Bart van Bokhoven en het projectie-team, de mensen en deelnemers van ons FOODCourt, Lokale Omroep Mill, De Neije Krant, Corné Kremers, Neo en Ralf Berends, gemeente Mill & Sint Hubert Marijn, Juul, wethouder Jos vd Boogaart en Theo Bergmans. Ad: “Ook degene die we eventueel in dit overzicht vergeten zijn én uiteraard de vele bezoekers, namens team ontdekmill.nl dank dank dank voor ieders inzet en aanwezigheid!”

Ook waren er een aantal sponsoren die Ontdek Mill graag extra wil bedanken. Dat zijn Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen, Meulepas en Partners, ETB Lamfred van Lanen, OOvB adviseurs en accountants, PJ de Vet en zonen, Klomp Advies Mill, Onder de Kersenboom, Frank van Diepenbeek, Tuincentrum den Elsenhof en boomkwekerij van Mil, DANK!