In de derde week van juni was het dan zover, de 5e editie van de Avondwandelvierdaagse ging van start. Dit evenement organiseren wij als wandelclub Amicitia, samen met Stichting Activiteiten Mill.

Voor het eerst dit jaar deden de gezamenlijke harmonieën van de Gemeente Mill ook mee (behalve Wilbertoord) met een sponsorloop gekoppeld aan onze Avond vierdaagse.

Met 200 tot 275 deelnemers per avond is de organisatie dan ook zeer tevreden. Onder hen ook een groot aantal kinderen, hier zijn we erg blij mee. We hopen dan ook dat het opleidingsorkest van de harmonieën een mooi bedrag heeft opgehaald zodat ze hiermee aan de slag kunnen.

Ook worden de scholen in onze gemeente elk jaar benadert om aandacht te schenken aan onze wandelvierdaagse, gelukkig werken de scholen hier graag aan mee. De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) ons overkoepelend orgaan is opnieuw met de supporter van Nederland Schoon opgetrokken om de wandelvierdaagse ook een schoon feestje te maken. Zo zijn de kinderen en hun ouders bewust gemaakt van (zwerf)afval, zodat ze hun eigen afval onderweg niet laten vallen, maar juist verzamelen in zakken en bakken. Het doel is om geen zwerfafval op de route achter te laten, aan deze actie is goed gehoor gegeven. Op de rust en finishplaatsen hebben we genoten van de muzikale activiteiten van de Heigalmers, Toeternietoe en Engsele elk jaar weer verlenen ze hun medewerking. Ook met de locaties van waaruit we de wandelingen organiseren zijn we erg blij, we mochten gebruik maken van de kantine van de Willy’s in Wilbertoord, Café Difference in St. Hubert, Zaal Bens in Langenboom en Zaal Royal in Mill. Op de vierde en laatste dag kreeg iedereen die vier avonden heeft gewandeld een wandeldiploma en een medaille uitgereikt, een mooie herinnering aan vier avonden wandel plezier. We bedanken ook al onze leden die meegeholpen hebben om deze avondvierdaagse goed te laten verlopen, vier dagen lang, kantinedienst, stempelen, uitzetten van de routes en weer ophalen, inschrijven en nog zoveel meer en niet te vergeten de hulp van Stichting Activiteiten Mill zoals elk jaar was die weer voortreffelijk. Ook bedanken we de vrijwilligers van de harmonieën voor de prettige samenwerking, zeker voor herhaling vatbaar wat ons betreft.

Als u heeft deelgenomen heeft u hopelijk genoten van de uitgezette routes. Maar zonder u en al onze vrijwilligers kan dit evenement niet plaats vinden, volgend jaar organiseren we weer een avondvierdaagse en wel op 16,17,18 en 19 juni 2020, tot dan!

Zie voor meer informatie ook www.wsvamicitia.nl.