Iedereen bevindt zich wel eens in een nieuwe omgeving waar hij of zij niemand kent: nieuw werk, verhuizing naar ander dorp of stad, feestje met veel onbekenden.

Je staat er wat verloren bij, voelt je ongemakkelijk en ziet hoe anderen met elkaar praten en lachen. Jij hoort er niet bij. Vind jij het moeilijk om contacten te leggen met mensen. Eigenlijk is er niet zo veel voor nodig. Natuurlijk heb je een beetje moed nodig. Een open en positieve houding helpt enorm, maar bovenal heb je een plan nodig.

Ben je bang om het eerste contact te leggen? Andere mensen zijn net zo bang als jij. Kies geen plek in een hoekje of bij de muur om je te verstoppen. Kijk waar een pauze valt of waar ook iemand alleen staat en stap er op af. Mensen zullen je dankbaar zijn dat jij de eerste stap neemt. Begin een ontmoeting altijd met oogcontact en een glimlach! Een glimlach is een universeel teken dat je aardig en open bent, en met vriendelijke bedoelingen op die ander afgaat. Als je glimlacht, glimlachen mensen in de regel terug en daarmee vormt het een ideale ijsbreker. Begin altijd met een groet. Een eenvoudig hallo en een handdruk is al voldoende. Maak even oogcontact terwijl je de hand drukt.

Waar vindt je mensen die met jou willen praten, mensen met een glimlach en een luisteren oor? Waar vind je deze combinatie? Misschien bij het Senioren Hobby Centrum in Mill. Wij creëren een veilige haven, waar je je kunt terugtrekken, waar je jezelf kunt zijn, waar je tot rust kunt komen, een plek die als “thuis ”aanvoelt.

Bij het Senioren Hobby Centrum heeft u de keuze uit meer dan 23 hobby mogelijkheden. Er komen enkele plaatsen vrij o.a. koper bewerking, glas in lood (middag en avond groep), creatief (textiel) en stamboom café -beginners-gevorderden. We starten de 1ste week van september.

Geïnteresseerd in deze nieuwe “wereld“? Bel of mail even Ans Bardoel 06-34484962 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer info: www.seniorenhobbycentrum.nl / www.jeugdhobbycentrum.nl.