Ook dit jaar verwenden de boeren uit het Land van Cuijk de wandelaars die meeliepen met de Nijmeegse Vierdaagse.

ZLTO Land van Cuijk organiseerde vrijdag 19 juli een prachtig oppeppunt aan de Beerseweg tussen Beers en Cuijk. De route waar de 40 en 50 kilometer wandelaars van verre al de grote koe, kip en het varken zagen staan.

Gezonde eiwitten

De mmmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, deelden roze gekookte eieren uit. Alle wandelaars waren blij met een ei: gezonde eiwitten, goed voor het herstel van de spieren. ZLTO leden, kinderen en vrienden deelden vele kilo’s tomaatjes, paprika’s, worst, (karne)melk, kwark en vla uit. “Ik keek al naar jullie uit. Heerlijk, super, bedankt, lekker fris, geweldig” was een vaak gehoorde reactie. Met partytenten, stoelen, hangtafels, een heuse stro-lounchehoek en een gezellig muziekje was het even lekker bijkomen.

Voor sportieve prestaties, zoals het wandelen van 30, 40 of 50 kilometer, is goed eten belangrijk. Land van Cuijk Boert Bewust: de boeren en tuinders zorgen dagelijks voor gezond en eerlijk voedsel. Zij zijn onmisbaar, ook tijdens de Vierdaagse. De kringloop van het leven, de boer loopt ‘m iedere dag voor u.

Platteland

In het landschap zien de wandelaars alle agrarische sectoren. Van melkkoeien in de wei tot tomaten en komkommers in de kas, van buiten lopende kippen tot de beroemde gladiolen in het veld. Boeren en tuinders zorgen ervoor dat de wandelaars onvergetelijke momenten hebben in het buitengebied dat die vier dagen even het domein is van ruim 40.000 wandelaars.

Op de muziek van Dweilorkest Moi Zat - Engsele uit Mill & Sint Hubert liepen de wandelaars weer vrolijk verder richting finish om het felbegeerde kruisje in ontvangst te mogen nemen. Sponsors van producten en vrijwilligers bedankt voor jullie bijdrage!