Iedereen is op zaterdag 17 augustus van 11.00 tot 16.00 uur van harte welkom op het terrein bij de boerderij van Piet en Corrie Theunissen in de Maurik in Langenboom.

Zij zorgen daar met hulp van familie en kennissen voor de negende keer voor een gezellige ouderwetse dorsdag. De eerder geoogste en gedroogde rogge wordt dan gedorst in een dorskast uit de jaren vijftig van de vorige eeuw.

Verder zijn er diverse oude machines te bewonderen, waaronder een oude brandweerauto uit Zeeland, waar de brandweerlui nog aan de buitenkant moesten meerijden. Ook de tractorclub “de Frotters” is weer present om landbouwwerkzaamheden te demonstreren.

Voor de kleintjes rijdt er dit jaar wederom een heus stoomtreintje met wagons. Frans Meulepas heeft een hele verzameling oude Lanz tractoren bijeengebracht en gerestaureerd. Ook die kunt u bewonderen. Verder houdt de Nederlandse DKW-club vandaaruit een toertocht.

Corrie en Piet zorgen op het terrein rond hun boerderij weer voor een gezellige dorsdag, waar alle tijd is om bij te buurten, vele spullen te bewonderen en te genieten van allerlei activiteiten. De toegang is gratis. “Welkom dus.”