Tawny Brothers (Foto: Harm Lourenssen)

Kasteelbrouwerij de Blauwe Knoop en Kasteel Tongelaar presenteren zondag 25 augustus een gratis speciaalbier festival op het binnenplein van het kasteel.

Speciaal voor dit festival lanceert de Blauwe Knoop twee nieuwe bieren en heeft Mark van Ijs en Spijs uit Haps een ijs gemaakt van het biertje Witte Willems. In de line up van brouwers staan de Stramme kabouter uit Mill, Wijchense Schone, de Kantelaer uit Siebengewald en het nog jonge Lux Brewery uit Eindhoven.

De Stramme Kabouter uit Mill

Gestart na het winnen van het Open Nederlands kampioenschap in 2016 is Jan-Joris zijn eigen thuisbrouwerij gestart in Mill. Zijn passie; “Heerlijke bieren brouwen die nèt iets aparter zijn maar toch toegankelijk van smaak’”.

Brouwerij Wijchense Schone
Paul Bier is biersommelier. Zijn achternaam is de reden geweest om te starten met brouwen. Want zeg nou zelf, iemand met zo’n achternaam moet toch zijn eigen bier hebben! Samen met Haike, die al 27 jaar brouwt runt hij Wijchense Schone. Hun brouwsels dragen Brabantse namen als Dukzat, Blonde Dern, Bukske, Hittepetit en WanneKwats wat Wijchens is voor 'wat een onzin'.

Lux Brewery uit Eindhoven

Martijn van Damme startte zijn brouwcarrière in de bierbouwcommissie tijdens zijn studie. In 2014 werd Lux Brewery opgericht, samen met Koen Penninx en Daniel Peters. Inmiddels staan er 15 biertjes op hun naam, een zilveren medaille in 2018 en een gouden medaille in 2019 tijdens de Dutch Beer Challenge.

Bierbrouwerij de Kantelaer uit Siebengewald

De vrienden Geert en Gilbert brouwen op heel kleinschalige wijze hun ambachtelijke biertjes, midden in natuurgebied de Maasduinen. Biertjes met klinkende namen als Hei-Dauw en d’n Afgod; een Siebengewalds blondje dat verAFGODend is, alsof er een engeltje over je tong piest.

Nieuwe bieren én ‘Witte Willems ijs' van Brouwerij de Blauwe Knoop

De brouwerij van de Blauwe Knoop aan het binnenplein is één van de weinige kasteelbrouwerijen in Nederland. Speciaal voor het festival komen de jongens deze dag met twee nieuwe bieren; de Barly Wine en een IPA.
Samen met meesterijsbereider Mark van Ijs & Spijs in Haps hebben ze een bierijs ontwikkeld van Witte Willems, genoemd naar de bekende Millse kunstenaar Jo Willems.

BBQ en The Tawny Brothers!

Grillmeisters Hans en Marco staan achter de XXL BBQ-smoker. Vanaf 15 uur is er live muziek van the Tawny Brothers! Gewapend met southern rock, blues, Americana & country halen deze heren nostalgische sferen en gerijpte muziek naar het binnenplein.

Geen entree, gewoon lekker komen.

De brouwerij is de hele dag geopend en de brouwers staan je graag te woord om het brouwproces uit te leggen.

Zondag 25 augustus, van 13 tot 19 uur.
Kasteel Tongelaar
Tongelaar 12 Mill
Autonavigatie Hoogedijk Mill

www.kasteeltongelaar.nl