Op zondag 8 september organiseert ZLTO Land van Cuijk Noord de oogstdankviering ‘Hart onder de riem’ op het festivalterrein van Wilbertoord Pakt Uut. Corine Ermers , jonge rabarberteelster uit Mill is een van de spreeksters.

Corine zal vertellen wat haar drijfveren zijn om als jongere te kiezen voor het boerenleven. David Konings uit Sint Hubert verzorgt de viering met als thema ‘Hart onder de riem’. Hannah Hilhorst, boerin en columniste in Nieuwe Oogst, spreekt als geboren stadsmeisje over haar leven nu op de boerderij. Als goed doel van de viering is de Amara Foundation gekozen. De stichting verleent hulp aan ouderloze en gehandicapte kinderen met huisvesting, onderwijs en gezondheidszorg in Kisumu, Kenia. Fanfare Landhorst zorgt voor een muzikale noot. Boeren en burgers zijn welkom op de Oogstdankviering. Voor de ZLTO leden is er na de Oogstdankviering soep en een broodje.

Het doel van de eigentijdse oogstdankvieringen is ook om meer verbinding te leggen met de samenleving. ‘We willen boeren en burgers dichter bij elkaar brengen. Burgers zijn van harte welkom om de viering bij te wonen’, zegt Hans Vermeulen, voorzitter ZLTO Land van Cuijk Noord. Aansluitend is een bezoek aan Wilbertoord Pakt Uut een aanrader.