Foto: Toon Willems

Het is het kloppend hart van Mill-West - De Wester bestaat binnenkort 25 jaar. Bedoeling is om dit gezamenlijk met de gebruikers, wijkbewoners en vrijwilligers te vieren in mei 2020.

Wijk accommodatie De Wester is ontzettend belangrijk voor het sociale gebeuren (de Huiskamer) in Mill West. Zeer veel activiteiten vinden er plaats: muziek, sport, dansen, biljarten, bridge, schoolgym, vergaderingen, maar ook het stemmen bij verkiezingen. Het is bijna te veel om op te noemen wat er elke dag, week, maand of jaar allemaal gebeurt. ‘Bijna elke dag is hier wel iets te doen’.

De gebruikers hebben er voor gezorgd dat De Wester in die jaren gegroeid is, tot een professioneel gemeenschapscentrum waar Mill-West zeer trots op is. Die volledig voldoet aan de behoefte en wensen. Wie zijn deze gebruikers? Om iets terug te doen, gaan we deze gebruikers voorstellen:

Vereniging Aikidojo trainen en sporten sinds oktober 2017 in de Wester. Aikido is een Japanse krijgskunst. Het onderscheid zich van andere zelfverdedigings- en vechtsporten, omdat je geweld niet met geweld beantwoord. Je gebruikt de kracht van je tegenstander om een conflictsituatie te controleren. Dit klinkt allemaal heel serieus, maar naast dat serieuze vinden wij gezelligheid ook heel belangrijk! Bij Aikido draait het om meer dan alleen het trainen. Vriendschap en gezelligheid staan bij ons dan ook hoog in het vaandel. We trainen met jong en oud door elkaar, of je nou gevorderde bent of beginner. Iedereen kan van elkaar leren. En dat is ook precies de reden waarom je Aikido traint. Er zijn geen competities, omdat je traint om zelf beter te worden. Dus als je graag een echte Japanse krijgskunst wilt leren en gewoon lekker wilt trainen, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Meer informatie over De Wester vindt u op Facebook en www.dewestermill.nl / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..